urv

Les obres a la facultat d'Educació de la URV arrencaran aquest estiu

La universitat apunta que les tasques es podrien allargar entre dos i tres anys

per Redacció , 5 de juny de 2019 a les 20:03 |
Les màquines treballlant en el solar que havia d'acollir la futura facultat al Campus Catalunya, en una imatge d'arxiu. | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de juny de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Després de decidir suspendre indefinidament la construcció del que havia de ser la futura Facultat de Ciències de l'Educació i Psicologia al Campus Catalunya, ara la URV ja té una data per arrencar les obres de remodelació de l'antiga. La rectora María José Figueras ha explicat en una entrevista a Tarragona Ràdio que les tasques s'iniciaran a l'estiu i que està previst que fer una actuació que inclogui el canvi del sistema de refrigeració, les finestres, els sanitaris i també en arranjar la façana.

La rectora ha apuntat que els treballs es podrien allargar entre 2 i 3 anys i ha apuntat que necessitaran la col·laboració de l'Ajuntament de Tarragona per fer-hi un pla d'urbanització de la zona.


Suspenen el projecte

La rectora va anunciar el passat mes de març la suspensió indefinida de les obres de construcció de la nova facultat d'Educació al Campus Catalunya perquè la Generalitat no els podia garantir que els poguessin aportar els 19 milions necessaris per tirar endavant el projecte.

L'obra de la nova facultat, que ja es va iniciar en la seva primera fase, ha suposat una despesa de poc més d'un milió d'euros, bàsicament per als fonaments i soterranis. Hi ha uns altres 773.000 licitats, però pendents d'executar, pels quals la URV està negociant el retorn de la fiança. La segona fase, que incloïa l'estructura, la façana i les cobertes de l'aulari A3, ja no començarà. Aquesta i la resta de fases s'enfilarien als 19 MEUR, segons els càlculs de l'equip de govern.


Davant d'aquest escenari, el Consell de Govern va apostar per fer una reforma de l'actual edifici de la facultat, al campus Sescelades, i deixar el trasllat per més endavant. La URV està en condicions d'assumir una actuació de mínims al vell edifici, que es xifra en almenys 1,1 milions d'euros. Renovar l'aula magna, que a hores d'ara no compleix amb la normativa actual contra incendis i està "semi tancada", costaria uns altres 300.000 o 400.000 euros.

 

Participació