premis

El Premi de Periodisme Mañé i Flaquer, reconeixement de referència al Camp de Tarragona

Els premis es reformulen i inclouen tres modalitats a concurs i una quarta d’honorífica

per Redacció , 4 de juny de 2019 a les 12:28 |
Presentació de la nova edició del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer. | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de juny de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Torredembarra, la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de  Catalunya, i Repsol, com a patrocinador, han presentat aquest matí una nova edició del Premi  de Periodisme Mañé i Flaquer, la 32a, que es reinventa i reneix com a premi de referència del Camp de Tarragona. L’objectiu és reforçar les comarques del Camp de Tarragona com a escenari d’interès periodístic en tots els seus vessants i potenciar la  qualitat del periodisme que es fa al territori, alhora que afavorir una major participació, mantenint la qualitat del guardó.  Els canvis que inclouen les bases impliquen tres modalitats a concurs i una quarta d’honorífica. 

Pel que fa a la nova categoria Periodisme Camp de Tarragona, els treballs hauran de tractar 

sobre el Camp de Tarragona en qualsevol dels seus àmbits i s’admetran candidats provinents  de qualsevol indret del món. La dotació econòmica és de 8.000 euros. Respectant l’esperit dels Mañé i Flaquer, es manté la categoria de Premi Turístic. El premi  manté els 6.000 € en metàl·lic i el compromís de l’Ajuntament d’encarregar al guanyador/a un treball periodístic remunerat sobre Torredembarra per ser publicat en un mitjà de comunicació d’àmbit català.

La novetat és que s’admetran treballs provinents de mitjans de comunicació de  qualsevol indret del món. 


En la categoria de Comunicació Local, l’àmbit territorial s’amplia més enllà de Torredembarra i i el Baix Gaià a qualsevol dels municipis del Camp de Tarragona, però en aquest cas només  
poden optar al premi els periodistes que treballin en mitjans de comunicació del Camp de 

Tarragona. La temàtica és lliure i la dotació econòmica del premi és de 3.000 euros. 

Una altra de les novetats d’enguany és el Premi honorífic del jurat, sense dotació econòmica, 
que reconeixerà la trajectòria d’un periodista, ja sigui nacional o internacional. 


El premi té diferents categories, que són les següents: 

Periodisme Camp de Tarragona: treballs sobre el Camp de Tarragona en qualsevol dels seus àmbits. S’admeten treballs  provinents de qualsevol indret del món. Dotació de 8.000 € 

Periodisme turístic: turisme en qualsevol dels seus àmbits. S’admeten treballs relatius a qualsevol indret del món. Dotació de 6.000 €.  L’Ajuntament encarregarà un treball periodístic remunerat sobre Torredembarra al guanyador/a  per a ser publicat en un mitjà de comunicació d’àmbit català. 

Comunicació local: temàtica lliure. Poden participar en aquesta categoria els i les periodistes que treballin en mitjans de  comunicació del Camp de Tarragona. Dotació de 3.000 €. 

Premi honorífic del jurat: reconeixement del jurat a una persona per la seva trajectòria professional en l’àmbit del periodisme, de qualsevol indret del món.  Sense dotació econòmica. 

Participació 

Podran concórrer articles o reportatges signats amb nom o amb pseudònim i publicats a la 
premsa escrita diària, periòdica o especialitzada, mitjans digitals, portals informatius a Internet  o emesos per ràdio o TV, entre l’1 de setembre de 2018 i el 31 d’agost de 2019. 

És condició indispensable enviar el treball publicat, on es pugui comprovar clarament el nom de  la publicació i la data. En el cas de treballs emesos per ràdio o televisió, cal enviar-los acompanyats del guió (ràdios i televisions). També cal aportar una certificació del director/a del  mitjà de comunicació expressant la data, lloc i programa d’emissió. En el cas dels treballs  publicats a Internet, s’han de lliurar de la mateixa manera que s’han publicat al web (HTML,  JPEG, etc.) link, pdf o impressió en paper.  Un mateix autor/a pot presentar diferents treballs sense cap límit, però no s’acceptaran a  concurs les sèries. El premi es destina a un únic treball. 

Presentació i termini 

Els treballs s’hauran de presentar acompanyats de les referències personals de l’autor  (fotocòpia del DNI i telèfon de contacte). El termini màxim de presentació serà el 15 d’octubre  de 2019, a través de correu electrònic premis@torredembarra.cat, o a l’Ajuntament de  Torredembarra (plaça del Castell, 8. 43830 Torredembarra). 

 

Participació