tecnologia

Una única aplicació permet pagar la zona blava a diferents poblacions del Camp de Tarragona

Tarragona, Reus, Salou i Cambrils comparteixen la mateixa eina

per Redacció, 30 de maig de 2019 a les 12:07 |
L'aplicació Aparcar per a dispositus mòbils. | ND
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de maig de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La mateixa aplicació per a dispositius mòbils servirà per fer més fàcil el pagament de l'estacionament a la zona blava en quatre poblacions del Camp de Tarragona, amb la previsió d'ampliar el servei a més municipis.

Els ajuntaments de Salou i Tarragona han signat recentment un conveni de col·laboració amb l'Ajuntament de Reus per estendre l'ús de l'app Aparcar als respectius municipis. Actualment, l'aplicació ja es pot utilitzar a Cambrils i Reus.


L'aplicació Aparcar

Aparcar és una aplicació desenvolupada per l'Ajuntament de Reus a través de l'empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis; i s'emmarca en l'acord de col·laboració signat entre els ajuntaments de Reus i Cambrils per al desenvolupament de projectes smart city aplicades a la mobilitat.


Actualment, ofereix solucions tant als usuaris de la zona blava com als del vehicle elèctric, ja que permet gestionar l'estacionament regulat amb limitació horària, així com la localització, activació i monitorització a temps real dels punts de recàrrega de vehicles elèctrics de cada municipi.
 

L'aparcament dissuasiu de 220 places a tocar de l'N-340 a Tarragona Foto: Aj. de Tarragona


Zona blava

A través de l'aplicació, l'usuari de la zona blava pot pagar per aparcar de manera més pràctica i ràpida, sense necessitat de desplaçar-se al parquímetre per extreure el tiquet corresponent. Gràcies al sistema de geolocalització del telèfon mòbil, l'usuari pot localitzar el carrer on estaciona el vehicle i pagar la tarifa corresponent.

Un dels avantatges d'Aparcar és que els usuaris només paguen la zona blava pel temps exacte d'aparcament: cal activar l'aplicació en el moment de l'estacionament –"iniciar estada"– i desactivar-la quan es torni al vehicle –"finalitzar estada".

L'aplicació disposa d'un sistema d'avisos que notifica quan s'està a punt de sobrepassar el temps autoritzat d'estacionament. En cas de superar-lo, es pot anul·lar la denúncia des de la mateixa aplicació. A través de la càmera del mòbil i d'un lector de codis de barres que l'aplicació incorpora, es pot llegir l'avís de denúncia en paper i anul·lar-lo.

Estacions de càrrega de vehicles elèctrics

L'aplicació també permet gestionar la recàrrega de vehicles elèctrics en aquelles estacions vinculades al servei. Els usuaris han de registrar el seu vehicle marcant-los com a elèctric. Des de l'aplicació poden triar entre iniciar estada de zona blava o bé iniciar recàrrega. Només cal que premin iniciar recàrrega, triïn el vehicle registrat que volen recarregar i escanegin el codi QR de l'estació que vulguin fer servir. D'aquesta manera, s'obrirà la porta i poden connectar el cable a la presa.

App de seguretat ciutadana 092

En el marc de la col·laboració entre municipis per desenvolupar projectes smart city i solucions innovadores, els ajuntaments de Tarragona i Reus han signat recentment un conveni amb l'Ajuntament de Cambrils per a l'ús de l'aplicació de seguretat ciutadana 092, actualment en fase de desenvolupament. L'app, creada per l'Ajuntament de Cambrils, donarà informació sobre seguretat i emergències, i es dissenya per fomentar la col·laboració entre les policies locals dels municipis adherits.

 

Participació