seguretat

​Cambrils instal·la sis càmeres lectores de matrícules i vigilància a les vies d'accés al municipi

L'actuació dona resposta a peticions veïnals arran de diversos robatoris al nucli de Vilafortuny

per Redacció , 28 de maig de 2019 a les 17:19 |
Una de les vies d'accés a Cambrils que disposarà de càmeres de vigilàncies i lectors matrícules. | Aj. de Cambrils
L'Ajuntament de Cambrils instal·larà un sistema intel·ligent de reconeixement de matrícules i control de vehicles a les principals vies d'accés al municipi. L'empresa adjudicatària ja ha començat els treballs previs i la previsió és que a final de juny comencin a funcionar les sis càmeres lectores, que s'han ubicat als vials més transitats. Segons informa el consistori, l'objectiu de les càmeres és millorar la seguretat pública i la gestió de la fluïdesa del trànsit, però també dona resposta a peticions veïnals, sobretot arran de diversos robatoris al nucli de Vilafortuny.

El sistema disposarà d'una base de dades de vehicles i d'un sistema de control, monitorització o alerta en temps real ubicat a la Sala de Control de la Policia Local. La monitorització serà proactiva i alertarà a la policia de forma acústica i visual de les deteccions del pas de vehicles amb matrícules d'interès policial introduïdes anteriorment al sistema. D'aquesta manera, es podran avisar les patrulles més properes per intentar interceptar el vehicle.


A més, es podran fer cerques a posteriori sobre les matrícules registrades per franges horàries, càmera o números complets o parcials de matrícules, que s'espera que siguin d'utilitat en investigacions policials.

 

Participació