ELECCIONS MUNICIPALS 2019: LA PETICIÓ DE LA SOCIETAT CIVIL

«Què faran els candidats per desencallar les inversions pendents al sector del càmping?»

Els partits polítics de Tarragona es posicionen sobre aquesta qüestió

per Redacció , 26 de maig de 2019 a les 15:44 |
El Tamarit Beach Resort vist des de l'aire. | Tamarit Beach Resort
Durant la campanya electoral es prometen accions, construccions i posicionaments. Durant aquest dia de la maratoniana campanya, us oferirem un recull de peticions i preguntes de diferents persones, entitats, col·lectius, plataformes i associacions que volen fer arribar als partits i que aquests diguin la seva.

La quinzena, i última, pregunta és de l'Agrupació de Càmpings de Tarragona Ciutat. Després de la pregunta del col·lectiu hi ha la resposta dels diferents partits.


Què farà el futur ajuntament per desbloquejar les inversions pendents al sector del càmping i augmentar la qualitat de les instal·lacions existents?

ERC: El sector del càmping és clau per Tarragona, per la seva importància econòmica i laboral, per ser la principal font d'allotjament a Tarragona i per lligar la seva sort a la preservació dels espais naturals del municipi, que tant valorem. En conseqüència, escoltarem i dialogarem molt i cercarem les fórmules per satisfer les necessitats de millora dels càmpings amb el compliment normatiu degut i raonable.

PSC: L'Ajuntament i la Generalitat han aprovat definitivament la modificació del POUM que de resultes de la nova transitòria del Pla Director del Sistema Costaner es possibilita la regularització urbanística dels Càmpings existent abans de 2005. Per regularitzar i legalitzar convenientment els 5 càmpings actuals cal continuar la tramitació dels Plans Especials de cada càmping tot complimentant les determinacions de la modificació del POUM. Cal possibilitar un vial de 15 metres d'amplària des de la carretera de Barcelona fins a la platja de Tamarit, preservar de càmping la llera del Gaià i garantir amb mesures correctores la no inundabilitat.

CUP: Per nosaltres la prioritat és recuperar la primera línia del litoral en clau de preservació dels valors mediambientals de la nostra costa, que forma part de l'Anella Verda, tal com demanen les entitats ecologistes. També apostem pel foment d'un turisme familiar, sostenible i respectuós amb l'entorn.


Junts x Tarragona: Tractant-se d´un sector d´especial transcendència en la nostra economia i atesa la concentració de places de pernoctació pel greu dèficit de places hoteleres en els càmpings, ens comprometem a acompanyar-los en la tramitació del futur pla especial i ser sensibles a la seva problemàtica, resoldre-la positivament, amb respecte cap al medi ambient i el territori.


En Comú Podem Tarragona: Entenem que el desenvolupament del sector dels càmpings és un dels eixos turístics de la nostra ciutat i, en aquest sentit, mereix tot l'ajut i l'impuls que l'Ajuntament li pugui donar.

Cal tenir en compte que existeixen però dues limitacions, d'una banda, les normes supramunicipals derivades de les competències de la Generalitat que són d'obligat compliment que ens imposen un seguit de requisits i d'altra banda, el respecte al medi natural del nostre entorn. En aquest sentit, la costa de Tarragona té un entorn fantàstic que cal protegir per seguir mantenint l'atractiu turístic que actualment tenim i cal ser curosos amb les intervencions que s'hi realitzen.

Des de la nostra candidatura, la participació i el diàleg són eixos fonamentals que ens proposem implementar en tots els nostres àmbits de govern. Per tant, garantim accés directe als regidors/es responsables d'Urbanisme i Turisme i proposarem que l'agrupació de Càmpings de Tarragona faci una proposta d'actuació que permeti agilitar les actuacions de millora que són necessàries. 

PSC:

PP: -

Cs: -

 
Totes les llistes de les eleccions municipals a Tarragona: noms i cognoms, partits i sigles

 

Participació