ELECCIONS MUNICIPALS 2019: LA PETICIÓ DE LA SOCIETAT CIVIL

Raül Cid demana als partits què faran per facilitar l'art i la música al carrer

Els partits polítics de Tarragona es posicionen sobre aquesta qüestió

per Redacció , 26 de maig de 2019 a les 15:11 |
Raül Cid, músic de Tarragona. | Jonathan Oca
Durant la campanya electoral es prometen accions, construccions i posicionaments. Durant aquest dia de la maratoniana campanya, us oferirem un recull de peticions i preguntes de diferents persones, entitats, col·lectius, plataformes i associacions que volen fer arribar als partits i que aquests diguin la seva.

La catorzena pregunta és del músic i artista Raül Cid. Després de la pregunta hi ha la resposta dels diferents partits.


Com a artista, demanaria que el govern municipal doni un suport de veritat als artistes locals i més facilitats per poder actuar a Tarragona, ja que actualment hi ha moltes dificultats i burocràcia per poder dur a terme certes actuacions, com per exemple les que es volen fer al carrer. Quines mesures portaran a terme per poder facilitar aquestes actuacions i que la ciutat s'ompli d'art?

ERC: La cultura al carrer és una imatge molt potent del canvi que implicarà un govern d'Esquerra, i això val per la pintura, el teatre o la música, per posar tres exemples il·lustratius, enriquidors i restringits. La línia serà dialogar molt amb el món de la cultura i obrir els carrers de la ciutat a la creació.

Entre altres mesures, volem facilitar la pràctica de les més variades especialitats artístiques i la música a les platges, i impulsar la contractació d'artistes locals per parts d'associacions i entitats sense ànim de lucre, amb una partida per subvencionar el 50% de la seva contractació. En definitiva volem impulsar les actuacions, festivals i facilitar que la cultura s'integri amb naturalitat en la vida quotidiana dels nostres carrers.

També consolidarem una programació de qualitat de teatre, música i dansa que alhora potenciï i doni suport a les produccions dels creadors locals, en especial atenció al talent jove. I, perquè la cultura és cohesió, permetrem l'obertura dels centres cívics per fer activitats culturals, musicals i similars amb major flexibilitat pel que fa als dies i els horaris, a més de convertir el Banc d'Espanya en el centre Cívic i Cultural de la Rambla, amb una programació cultural de primer nivell."


PSC: El programa Músics al carrer dona facilitats per donar resposta a aquesta demanda.

CUP: El govern de Ballesteros ha viscut d'esquena a la gent i a les entitats de Tarragona, i en matèria de cultura és on potser més es nota. Cal, de manera urgent, agilitzar les traves burocràtiques que dificulten la realització de qualsevol mena d'activitat a la via pública i facilitar que l'ús dels equipaments municipals per exemple comptant amb una pòlissa d'assegurança pròpia de l'Ajuntament que pugui emparar les entitats. Cal facilitar l'ús de les dependències municipals a artistes i associacions i obrir espais nous, donant ús a la llarga llista de Grans Runes que tenim, per l'autogestió dels artistes o espais pluridisciplinars per a fer actuacions, exposicions, etc.

Junts x Tarragona: Apostarem i donarem suport municipal per a artistes, grups i companyies de música, de teatre, de dansa, orquestres, sales d'exposicions i sales de teatre locals. Fomentarem la producció artística local a Tarragona i la seva projecció exterior.

Repensarem La Capsa de Música seguint el model de Fabra i COATS. Uns espais aniran destinats gratuïtament a entitats culturals i veïnals que duguin a terme producció cultural amateur i uns altres espais, per a empreses culturals. Crearem una borsa de projectes culturals de nova creació amb la presentació de propostes per part de grups culturals i artístics, la selecció i dotació pressupostària d'uns quants per part de l'Ajuntament i la cessió d'espais perquè duguin a terme els projectes.

I per últim, vincularem les tramitacions d´aquesta matèria junt amb ocupació d´espai públic, per ser administració única i facilitar l'activitat cultural i els nostres agents locals. 

En Comú Podem Tarragona:  Estem d'acord amb tu. Nosaltres portem aquestes propostes al programa, però un dels eixos de la nostra candidatura és que les decisions es prenguin de manera participativa i democràtica. Volem que els artistes estiguin presents aels nostres consells de districte i escoltar les vostres necessitats de primera mà. Hem d'aprofitar i potenciar tot el capital humà d'artistes de la ciutat que han estat descuidats per l'administració i que nosaltres volem recuperar per tornar a donar vida als carrers de Tarragona.

Dit això volem fomentar l'Art local i dels nostres artistes. Generar espais i programes d'actuació i/o exposició per a artistes locals. Per exemple, el programa "Anem a les Places" per crear cultura al carrer, programació cultural als centres cívics, Quinta de Sant Rafel com a sala d'exposicions, així com augmentar l'oferta en oci, música, dansa, teatre, titelles, circ... als carrers de la ciutat per fomentar la vida al carrer i als barris, la cultura assequible i el comerç local. Diversificació territorial i augment d'actes festius i culturals a tots els barris i garantir espais per associacions festives i culturals perquè el nostre teixit associatiu cultural tingui espais per desenvolupar les seves activitats.

PP: -

Cs: -

 
Totes les llistes de les eleccions municipals a Tarragona: noms i cognoms, partits i sigles

 

Participació