ELECCIONS MUNICIPALS 2019: LA PETICIÓ DE LA SOCIETAT CIVIL

L'esmolada pregunta de la Plataforma Oppida als candidats sobre la Tabacalera

Els partits polítics de Tarragona es posicionen sobre aquesta qüestió

per Redacció , 26 de maig de 2019 a les 15:09 |
Una pancarta de la plataforma Oppida a la Tabacalera. | Jonathan Oca
Durant la campanya electoral es prometen accions, construccions i posicionaments. Durant aquest dia de la maratoniana campanya, us oferirem un recull de peticions i preguntes de diferents persones, entitats, col·lectius, plataformes i associacions que volen fer arribar als partits i que aquests diguin la seva.

La tretzena pregunta és de la Plataforma Oppida. Després de la pregunta del col·lectiu hi ha la resposta dels diferents partits.


 Més enllà dels plans d'usos ficticis i intangibles, facilitareu que a la Tabacalera hi hagi un espai sociocultural gestionat per entitats i col·lectius de la ciutat? Si és que sí, com i quan?

ERC: Des d'ERC creiem que és indispensable gestionar el "mentrestant" de la Tabacalera. El projecte previst actualment requereix inversions elevadíssimes que poden fer que trigui molts anys en ser una realitat. Apostem per donar ús a les naus de la Tabacalera i estem oberts a l'estudi de fórmules d'autogestió per part d'entitats socioculturals de la ciutat, com per exemple la cessió d'ús a precari.

PSC: El projecte és transformar la Tabacalera en un espai urbà obert i dinàmic, permeable i connectat a la ciutat, tant a l'entorn pròxim com a escala de ciutat, amb activitats efímeres que podran començar el 2020. Així mateix preveu espais comunitaris i de creació artística, perquè sigui gestionat per entitats d'acord a la normativa legalment establerta per l'ús d'espais públics.

CUP: En relació a totes les Grans Runes de la ciutat, la CUP sempre prioritza les propostes que hagin sorgit de la ciutadania organitzada. En el cas concret de la Tabacalera, la plataforma Oppida va plantejar un projecte molt ben treballat pel qual cal apostar, ja que amb la intervenció i inversió mínima que es proposa es podria omplir de vida aquest espai tal com es va fer amb la Tabacalera de Madrid. Esperar la inversió d'altres administracions per fer grans projectes faraònics només garantirà molts més anys amb l'espai tancat. Un espai autogestionat com aquest seria un gran valor i impuls per les entitats de Tarragona.


Junts x Tarragona: La Tabacalera haurà d'esdevenir un nou espai cultural amb una nova gran biblioteca i espais polivalents i multidisciplinaris per a la creació artística, exposicions i per a l´ús d'artistes i entitats culturals. Alhora que acollirà el Museu Nacional Arqueològic de Catalunya. No tenim cap dubte en assegurar que part dels espais seran gestionats directament per les entitats.

En Comú Podem Tarragona:  Proposta d'impulsar el projecte de desenvolupament global de la Tabacalera però també amb alternatives de plans parcials i propostes d'espais autogestionats i cooperativistes davant possibles dificultats de finançament integral.

En aquest sentit, coneixem de primera mà tota la tasca que ha estat fent Oppida des de fa molt de temps. Compartim completament la proposta de cessió de l'M6 per a un espai autogestionat. Per això, volem fer-los partícips del com i el quan, per tal garantir que el vostre projecte tingui tot el suport necessari per portar-lo a terme. 

PP: -

Cs: -

 
Totes les llistes de les eleccions municipals a Tarragona: noms i cognoms, partits i sigles

 

Participació