ELECCIONS MUNICIPALS 2019: LA PETICIÓ DE LA SOCIETAT CIVIL

Els candidats desgranen a Nova Eucària les mesures en defensa dels animals que aplicaran

Els partits polítics de Tarragona es posicionen sobre aquesta qüestió

per Redacció , 26 de maig de 2019 a les 14:50 |
Alguns dels porcs vietnamites que viuen a la Muntanyeta de Sant Pere i Sant Pau. | Nova Eucària
Durant la campanya electoral es prometen accions, construccions i posicionaments. Durant aquest dia de la maratoniana campanya, us oferirem un recull de peticions i preguntes de diferents persones, entitats, col·lectius, plataformes i associacions que volen fer arribar als partits i que aquests diguin la seva.

L'onzena petició és l'ONG animalista Nova Eucària. Després de l'entradeta del col·lectiu hi ha la resposta dels diferents partits.


Demanaríem que el proper equip de govern de Tarragona creés una regidoria de Protecció Animal i Mediambiental i la dotés dels recursos que no s'hi han destinat mai. Que l'àrea la conformessin experts professionals en aquestes matèries i que es dotés d'un reglament i normativa potent al consistori.

ERC: Apostem per la Creació d'una unitat tècnica de Benestar animal, que disposi de la formació i les eines adients per dur a terme aquesta tasca i alhora desenvolupar correctament l'Ordenança municipal de protecció Animal i tots els seus punts, que va ser aprovada per tots els grups municipals. Sobre la gestió de colònies de gats, estem convençuts que són les entitats animalistes que treballen des de fa temps en aquesta gestió les que coneixen millor que ningú la realitat de les colònies. Per tant, és indispensable un treball braç a braç de l'ajuntament amb aquestes entitats per realitzar una gestió ètica de les colònies. Cal també una dotació pressupostària suficient per al manteniment d'aquestes colònies i que no recaigui la responsabilitat econòmica en les entitats.

També apostem per establir un protocol de gestió de centres de recollida i acollida d'animals urbans, i que aquest sigui de compliment obligat per tots els centres de Tarragona; amb activació del servei de recollida 24 hores al dia els 7 dies a la setmana i realitzar el preceptiu concurs públic per accedir a la gestió de la protectora i modificar el seu model. No ens calen gàbies de reclusió, sinó espais de recuperació i crear-hi espais públics d'adopcions. Volem crear un programa de recuperació per animals rescatats, per tal que siguin atesos en les millors condicions i impulsar polítiques transversals Petfriendly en comerç, restauració i turisme i poder accedir amb animals als espais públics de l'administració i transport públic i incentivar la seva admissió als establiments públics de titularitat privada.

Per altra banda, l'Anella Verda va ser impulsada per ERC l'any 2007 com a gran espai protegit i pulmó verd de la ciutat. Volem ampliar-la per la zona de la Budellera i el Llorito, protegint tot aquest espai natural. Apostem per millorar, ampliar i senyalitzar els camins de l'Anella Verda i fomentar el coneixement dels nens dels centres educatius de la ciutat dels valors de l'Anella i fomentar-la com a recurs lúdic, esportiu i turístic. Cal posar en valor tant el patrimoni natural com l'històric, els camins romans i les barraques de pedra que s'hi troben.


Sobre la transició energètica, des d'ERC defensem bonificacions per aquelles comunitats que vulguin instal·lar plaques fotovoltaiques d'energia solar amb descomptes en l'ICIO i en l'IBI. Creiem també que hem de fomentar la transició energètica també als edificis municipals"

PSC: Nova Eucària és una ONG amb la qual estem col·laborant activament. De fet, totes les seves propostes estan integrades al nostre programa electoral, sent l'únic partit polític que aposta per la creació de la conselleria de protecció animal. Fa pocs dies vam participar en el debat organitzat per Nova Eucària i vam signar l'Aliança tarragonina de protecció animal, que inclou aquestes mesures. Tenim un ferm compromís i continuarem col·laborant amb l'entitat.

CUP: Totes les propostes de l'ONG les recull el nostre programa polític en els eixos de medi ambient i model energètic. Afegiríem que, tal com apostem per dignificar els espais pels gats ferals, s'ha d'actuar en la mateixa línia amb els espais verds destinats a gossos. Els pipicans i correcans de la nostra ciutat no tenen les condicions mínimes exigibles com són tanques, aigua i papereres expenedores de bosses, elements que s'han de garantir en aquests espais. També s'ha de garantir un espai destinat a gossos en alguna o algunes platges del nostre municipi.

Junts x Tarragona: El nostre partit està totalment compromès amb la protecció dels animals que ens transmet l'entitat Nova Eucària i és per això que us fem arribar algunes de les nostres propostes són realitzar un control ètic de la població de coloms sense menystenir els greus problemes que en pateix la ciutat. Donarem compliment a la nova ordenança municipal sobre la protecció animals, amb la prohibició de venta ambulant de qualsevol tipus d'animal.

Regularem les colònies de gats de la Ciutat en consens amb les entitats cuidadores. Arranjarem i adequarem la protectora d'animals per donar el millor servei d'acollida possible als animals, especialment la de gestió municipal. Impulsarem programes de formació obligatòria i continua per a les persones responsables d'animals. Crearem un centre públic d'adopcions. Es prioritzaran els sistemes de recuperació d'animals rescatats i es crearà el carnet d'adoptant que permetrà utilitzar un servei veterinari de caràcter públic. Crearem els can espais, zones d'esbarjo àmplies a tota la Ciutat per als nostres animals. La regulació i limitació de la compravenda d'animals de companyia. Es fomentaran incentius fiscals i ajudes per alls comerços que formaran part de la xarxa de carnet d'adoptant.

Crearem l'espai de bany compartit amb animals a diferents platges de la ciutat perquè hi puguin gaudir tot l'any. L'accés amb animals a espais públics de l'administració i s'incentivarà l'admissió als establiments de titularitat privada. Es crearà un grup especialitzat de la guàrdia urbana per a la protecció animal. La no discriminació de les persones de la tercera edat als centres socials per al sol fet d'estar acompanyats per un animal, per això en aquests centres s'habilitaran espais destinats als animals

En quan a polítiques de medi ambient, Crearem la Taula Municipal sobre el Canvi Climàtic, agrupant experts, tècnics, polítics i ciutadans, sempre des d'una perspectiva transversal. Impulsarem l'ús d'energies netes i renovables amb l'objectiu que el 2030 representin el 20% del consum total de la ciutat. Implantarem, progressivament, les energies netes als edificis de titularitat municipal. L'Ajuntament ha de donar exemple als seus ciutadans: volem un ajuntament autosuficient: edificis públics productors i espai públic amb sistemes de generació. Implementarem l'enllumenat de carrer eficient amb un sistema LED, progressivament per a optimitzar el servei d'enllumenat dotant-lo de major qualitat i un menor consum.

Redissenyarem l'enllumenat perquè prioritzi el servei als vianants i no als vehicles. Estudiar la reducció d'impacte de l'actual enllumenat en contaminació lumínica (revisar orientacions i tipologia de làmpades), sempre amb respecte als veïns de cada casa i/o edifici, entre moltes altres.

En Comú Podem Tarragona:  La nostra formació política considera els animals domèstics o els animals que viuen a la ciutat (com els coloms i les colònies de gats) com a éssers amb drets i amb necessitats. Volem crear una Conselleria de Benestar i Protecció Animal que serveixi com un espai de coordinació per fer efectives les accions necessàries per a la protecció i el benestar animal, per convertir-nos en una ciutat Amiga dels Animals. L'augment dels recursos per una millor acció serà essencial, però també ho serà la creació d'una mesa de diàleg amb les administracions públiques i les entitats i associacions animalistes per a una millor acció conjunta, aprofitant el coneixement i el treball col·lectiu d'aquestes últimes. És necessari augmentar la formació, la dotació de mitjans (actualment només hi ha dos efectius en la Brigada de Protecció Animal) i protocols d'actuació a les forces de seguretat. L'augment de la publicitat institucional per afavorir l'adopció d'animals en contra de la compra serà una eina fonamental.

Hauríem de millorar la gestió de les colònies d'animals i intentar promoure una millora de les instal·lacions i de la gestió de la protectora pública i que tingui capacitat de gestionar els animals abandonats. En relació als Coloms, volem promoure l'ús de pinso anticonceptiu, i amb els gats, necessitem estudiar la viabilitat d'oferir un servei públic d'esterilització, recuperar els carnets de cuidadores/alimentadores de colònies...

Amb relació a les energies netes, volem impulsar la posada en funcionament d'una empresa comercialitzadora d'electricitat de titularitat pública, d'energia provinent de fonts renovables. Volem impulsar l'ús domèstic d'energies renovables amb ajuts fiscals i/o assessorament públic per l'aplicació de mesures sostenibles en relació a l'eficiència energètica i en la creació d'energia de fonts renovables. Volem potenciar l'Anella Verda i fomentar les rutes saludables per als camins històrics, per exemple el camí vell de La Canonja i el camí de la Budellera.

PP: -

Cs: -

 
Totes les llistes de les eleccions municipals a Tarragona: noms i cognoms, partits i sigles

 

Participació