ELECCIONS MUNICIPALS 2019: LA PETICIÓ DE LA SOCIETAT CIVIL

Els candidats prenen partit i responen a la petició de Gènere Lliure

Els partits polítics de Tarragona es posicionen sobre aquesta qüestió

per Redacció , 26 de maig de 2019 a les 14:41 |
Gènere Lliure en una acció de protesta a Tarragona | Jonathan Oca
Durant la campanya electoral es prometen accions, construccions i posicionaments. Durant aquest dia de la maratoniana campanya, us oferirem un recull de peticions i preguntes de diferents persones, entitats, col·lectius, plataformes i associacions que volen fer arribar als partits i que aquests diguin la seva.

La desensa petició és de Gènere Lliure. Després del plantejament del col·lectiu hi ha la resposta dels diferents partits.


Demanem l'alliberament immediat dels banys de les dependències municipals, perquè deixin de ser binaris. Exigim el reconeixement, en tràmits administratius municipals, del gènere no binari i formació obligatòria per a totes les persones treballadores i no només, d'aquelles que intervenen en casos d'agressions lgbtifòbiques. També exigim el dret a la visibilització del col·lectiu GSD, persones de gèneres i sexualitats dissidents, el dia 28 de juny, dia d'orgull LGBTIQ+, i, per tant la cessió d'espais cèntrics a la ciutat per a les manifestacions, reivindicacions o celebracions.

ERC: Estem plenament d'acord en afavorir l'ús dels espais per a manifestar-se en la demanda de drets i llibertats. I compartim que la classificació de les persones segons el sexe binari és cada cop més anacrònica i injusta cap a més persones.

Estem oberts a parlar-ne molt i cercar fórmules en la lluita per la igualtat i contra les diverses formes de sexisme."

CUP: Assenyalem un cop més que el govern no ha donat compliment a una moció aprovada pel consistori que demanava que els lavabos de les dependències municipals deixessin de tenir distincions binàries, mesura molt fàcil de fer efectiva i que només és qüestió de voluntat política. De la mateixa manera, tampoc s'ha complert la moció que demanava més visibilització pel la diada del 28J amb iniciatives tan senzilles com la de pintar alguns bancs amb els colors de l'arc iris. La CUP creiem que, a més a més de portar a terme aquestes mesures ja aprovades, cal treballar de la mà dels col·lectius LGTBI de la ciutat per tal d'avançar cap a una societat lliure de lgtbifòbia i d'agressions per qüestió d'identitat de gènere o de sexualitat i, en aquest sentit, cal garantir que la visibilitat i la facilitat dels mateixos per a dur a terme les seves activitats tant en l'espai públic com en els equipaments municipals.


Junts x Tarragona: El passat dia 6 de novembre de 2017 el plenari municipal va aprovar una moció en defensa i promoció dels drets de les persones transgènere i intersexuals.

En aquell mateix moment el nostre partit va adquirir el compromís de dur a terme els acords com la creació de lavabos universals d'ús públic en tots els edificis municipals. Realització de tallers de formació d'educació sexual a les escoles i els instituts que tinguin en compte les orientacions sexuals dissidents. Potenciarem i visualitzarem el servei d'atenció integral (SAI).

En Comú Podem Tarragona: Estem d'acord amb l'alliberament dels lavabos de les dependències municipals. Creiem que és necessari que hi hagin totes les possibilitats per anar al lavabo de manera còmoda i segura, per això creiem que hem de tenir tres lavabos, homes, dones i lavabos no binaris. Hem de tenir en compte que no totes les dones ens sentim segures a lavabos compartits amb homes i hem de tenir possibilitats per a totes. Poder escollir és sempre la millor manera d'apostar per la llibertat.

Les mesures més urgents que proposem són: volem la Creació d'una regidoria de feminisme i drets LGTBIQ+. Aquesta regidoria vetllarà pel compliment dels plans d'igualtat de gènere i garantirà el compliment de polítiques públiques feministes transversals en el conjunt de la societat. Formació municipal en diversitat i igualtat. Establir una formació obligatòria a tot el personal municipal en "diversitat sexual i de gènere, igualtat i equitat des d'una perspectiva feminista" a les àrees d'ocupació, salut, educació i seguretat ciutadana. Elaboració d'un Pla d'Acció Integral i Transversal Feminista que revisi i actualitzi els protocols actuals en matèria d'igualtat de gènere, violència de gènere, assetjament i abús sexual, discriminació a la diversitat sexual i de gènere, conjuntament i amb la participació de les entitats feministes i LGTBIQ+ i activistes en matèria d'igualtat a Tarragona. Construir una "Guia de bones pràctiques" transversal per als Serveis Socials de Tarragona amb una perspectiva de cura interseccional i feminista, que contempli la diversitat sexual, de gènere, diversitat funcional i intel·lectual, diversitats ètniques, les diverses sensibilitats religioses i espirituals, així com altres trets culturals i socials diversos.

Estem completament d'acord amb el reconeixement, en tràmits administratius municipals, del gènere no binari i, a més a més, volem que hi hagi un protocol establert de llenguatge no sexista i no binari a tots els documents oficials de l'administració, així com a tota propaganda o documents divulgatius que es facin des de l'administració.

Per últim, compartim la vostra indignació al voltant de la invisibilització que fa l'actual govern amb el col·lectiu, mentre hi ha espais que se cedeixen per altres activitats a altres entitats o organitzacions, sabent que el passat 27J no us van concedir l'espai que havia sol·licitat el moviment. Això ésinadmissible, i creiem que els espais públics són de totxs, per això volem assegurar que l'ajuntament no torni a fer actes de discriminació com aquests i, a més a més, donar suport i facilitar a les entitats la portada a terme de les seves activitats als espais públics.

PSC: -

PP: -

Cs: -

 
Totes les llistes de les eleccions municipals a Tarragona: noms i cognoms, partits i sigles

 

Participació