ELECCIONS MUNICIPALS 2019: LA PETICIÓ DE LA SOCIETAT CIVIL

«Faran el mapa acústic i regularan el soroll a la Part Alta?» Els candidats expliquen les seves propostes

Els partits polítics de Tarragona es posicionen sobre aquesta qüestió

per Redacció , 25 de maig de 2019 a les 09:00 |
Membres de la plataforma Farts de Soroll, en una imatge d'arxiu. | Jonathan Oca
Durant la campanya electoral es prometen accions, construccions i posicionaments. Durant aquest dia de la maratoniana campanya, us oferirem un recull de peticions i preguntes de diferents persones, entitats, col·lectius, plataformes i associacions que volen fer arribar als partits i que aquests diguin la seva.

La setena pregunta és de la Plataforma Farts de soroll. El col·lectiu posa contra les cordes candidats amb aquesta qüestió:


Des de la Plataforma Farts de Soroll considerem que cal que el consistori reguli el soroll a la Part Alta i per això demanem que es faci d'una vegada per totes l'esperat mapa acústic i també que es porti a terme el desenvolupament del mapa estratègic. A més, demanem que hi hagi una taula de negociació per a tractar aquest últim punt. Què pensen fer si aconsegueixen l'alcaldia?

En Comú Podem Tarragona: Entenem que és imprescindible elaborar el mapa acústic. La contaminació acústica és un gran problema per a les ciutats en els nostres dies, especialment per a les ciutats turístiques. Entenem que cal distingir per la seva procedència diversos tipus de contaminació acústica i aplicar solucions adequades a cada cas. En aquest sentit podem distingir contaminació derivada del trànsit en espais interiors de les ciutats o en zones que limiten amb grans vies (com a Tarragona passa per exemple amb l'A-7). En aquest sentit, cal ampliar els espais lliures de cotxes per "alliberar" l'espai públic per a la ciutadania i millorar la contaminació atmosfèrica i acústica.

Proposem impulsar el projecte d'Illa Corsini lamentablement aturat durant aquest mandat i a l'hora d'estudiar amb consens amb els veïns l'ampliació a altres zones (Part Alta, Serrallo, alguns espais Rambla...). Cal garantir també que l'espai alliberat de vehicles no es converteixi en espai que sigui totalment ocupat per terrasses perquè llavors estem generant un altre problema, en aquest sentit, proposem limitar la cessió a privats de l'espai públic via llicències.

També hi ha contaminació acústica derivada dels locals d'oci nocturn en el seu interior. Cal controlar, amb inspeccions sistemàtiques l'emissió de soroll. La contaminació acústica derivada de la circulació de persones a diverses hores de la matinada procedents d'aquests locals d'oci nocturn. Entenem que cal realitzar mesures preventives amb presència de guàrdia urbana per garantir que no es produeixin aglomeracions de les persones i una gran quantitat de soroll. Cal col·laborar amb els propietaris dels locals en la tasca d'educació i prevenció de les persones que han de poder gaudir del seu oci nocturn sense destorbar els veïns que descansen.


Per altra banda, tenim la contaminació acústica derivada dels actes festius al carrer. Entenem que l'Ajuntament ha de ser curós en l'autorització dels actes en horari nocturn. Tant pel que fa al nombre i ubicació com als decibels que es generen i als horaris límits de desenvolupament.

Cal partir de la idea que la ciutat és de totes i, per tant, totes n'hem de poder fer ús d'acord amb les nostres necessitats i desitjos però pertorbant el mínim possible les necessitats i desitjos d'altres ciutadanes i, per tant, l'Ajuntament ha de tenir un paper actiu en un model d'oci al carrer i de festes que intentin afavorir la convivència. En aquest sentit, proposem una Taula permanent que compti amb la presència de representants de les entitats festives de Tarragona, de les associacions d'empresaris d'oci, de les associacions de veïns i plataformes com Farts de Soroll per tal de posar damunt de la taula els problemes i les possibles solucions i buscar el màxim consens.

ERC: Asseure'ns a dialogar amb Farts de Soroll. Hem de revertir la concentració de contaminació acústica i l'incivisme en els punts més calents de la ciutat, la Part Alta n'és el màxim exponent. Compliment de les ordenances en matèria de soroll, policia de proximitat a peu i en bicicleta, un mapa acústic adequat a la Part Alta i mapa estratègic.

La ciutat és perquè hi visquin les persones, no per expulsar-les. És molt bo que es facin coses però aquestes coses han de ser música, cultura, gaudi i diversió respectuosa, no incivisme i soroll.

CUP: En aquesta com en qualsevol altra qüestió, la prioritat de la CUP ha estat i és comptar amb les entitats per tal de treballar conjuntament. En el cas de la Plataforma Farts de Soroll sempre hem defensat les seves reivindicacions i hem denunciat la mercantilització de l’espai públic que duu barris com la Part Alta a patir l’expulsió de les seves veïnes i veïns per la dificultat que suposa conviure amb l’activitat de la gran quantitat d’establiments que s’hi concentren.

La CUP apostem per la limitació i ordenació de l’espai públic i dels horaris d’obertura dels establiments.

Junts per Tarragona: És evident que fa massa anys que els veïns de la Part Alta patiu les conseqüències de la manca d'iniciativa i control de l'actual equip de govern, la concentració massiva d´actes festius junt amb la proliferació d´habitatges turístics. És notori que hi ha una sobre concentració d´activitats potencialment nocives junt amb un clam únic de diversificar pacíficament les propostes lúdiques. Les nostres propostes són finalitzar i aprovar definitivament el mapa acústic de la ciutat. Realitzar urgentment l'ordenança reguladora del soroll i les vibracions.

Lluitarem contra les actituds incíviques amb ordenances i sancions. Implantarem un nou model de policia de proximitat amb les patrulles a peu per tots els barris i indrets de la ciutat. Ampliarem la plantilla de la Guàrdia Urbana a les necessitats reals de la ciutat. Assolirem 2'5 agents per cada mil habitants i establirem horaris més diürns i esdeveniments extraordinàriament lúdics i festius, de consum també familiar, d´acord a les experiències de països d´arreu.

PSC: L'Ajuntament ja té redactat i aprovat el mapa acústic de la ciutat. Hi ha instal·lats dos sonòmetres a la plaça de la Font i plaça del Fòrum per veure els nivells en aquestes dues zones i després s'instal·laren a altres indrets de la ciutat. Estaran tot l'estiu mesurant i cap a l'octubre es farà un estudi de resultats i l'Ajuntament haurà d'avaluar si es justifica declarar zona acústica de registre especial (ZARE) la part alta.

PP: -

Cs: -

 
Totes les llistes de les eleccions municipals a Tarragona: noms i cognoms, partits i sigles

 

Participació