política

Un soci de govern denuncia l'alcalde del Catllar per prevaricació a tres dies de les eleccions

El batlle afirma que hi ha un conveni signat des del 2002 i veu preocupant que el regidor no ho conegui

per Jonathan Oca, 24 de maig de 2019 a les 14:45 |
Joan Morlà, alcalde del Catllar, en una imatge d'arxiu. | ERC
El mandat al Catllar és a punt d'acabar i no ho farà de la millor manera. L'actual alcalde, Joan Morlà (Unicat, però candidat d'ERC en les eleccions de diumenge), ha estat denunciat davant la Fiscalia aquest dijous  per un presumpte cas de prevaricació. Segons ha pogut saber NacióTarragona, un dels seus socis de govern -i rival a les eleccions de diumenge-a l'ajuntament és qui ha portat el cas als jutjats de Tarragona a tres dies de la celebració dels comicis.

Es tracta d'Ilé Gomis (regidor per ERC, però ara candidat de Junts pel Catllar), que aquest dijous va presentar un escrit al fiscal on denuncia que Morlà "no tramita els butlletins de denúncia per infraccions de tràfic" que imposen els vigilants municipals.


L'acusació la sustenta aportant set denúncies imposades pels mateixos vigilants municipals i fotos que demostren les infraccions. Ara bé, aquestes no van ser tramitades. En la mateixa denúncia, el regidor assegura que hi hauria almenys 120 sancions que haurien quedat en un calaix, ja que consten en el registre informàtic però que mai han estat tramitades i per tant, mai han arribat a Trànsit. Aquestes figurarien en uns informes que registren l'activitat des de fa quatre anys d'aquests tipus de sancions.

 

Part de la denúncia d'Ilé Gomis.

 

Algunes de les sancions es van posar en una de les vies més perilloses del municipi, on ja s'han produït almenys dos morts. Es tracta del carrer Elionor de Pallars, una pujada molt pronunciada i perillosa. En aquest punt, el consistori es va gastar milers d'euros en senyalitzar les prohibicions de parar i estacionar però la gent en fa cas omís.

Segons ha pogut saber aquest mitjà, l'alcalde ja hauria estat denunciat a la mateixa Fiscalia per una veïna del municipi pels mateixos fets. Amb el document damunt la taula, ara és el torn de la Fiscalia qui haurà de decidir si l'arxiva o tira endavant la investigació.

Aquesta notícia es coneix dos dies abans que se celebrin les eleccions municipals, en les quals Joan Morlà encapçala la llista de la coalició Unicat-ERC-AM i Ilé Gomis és número 2 de Junts pel Catllar. 


Morlà diu que hi ha un conveni 

Joan Morlà ha assegurat a NacióTarragona que hi ha un conveni signat l'any 2002 i que els vigilants municipals no poden posar sancions, ja que la competència la tenen els Mossos d'Esquadra i només poden "entrar partes a l'ordinador dient les infraccions que han detectat". 

L'alcalde ha apuntat que fa 17 anys que el conveni entre l'Ajuntament i el Servei Català de Trànsit està en vigència i que és molt preocupant que "un regidor del consistori no sàpiga que això existeix". En aquest sentit, ha destacat que és la policia catalana qui s'encarrega de sancionar les "infraccions en les vies urbanes del Catllar" i Trànsit és qui ho ha de gestionar i ingressar. Els vigilants "no poden sancionar", ha reiterat. Morlà lamenta que s'hagi posat aquesta denúncia a tres dies de les eleccions perquè considera que tot això "fa molta pudor". 

A continuació, el conveni del qual parla l'alcalde del Catllar, Joan Morlà:

Conveni entre el Servei Català de Trànsit i l'Ajuntament del Catllar by naciodigital on Scribd

 

Participació