ELECCIONS MUNICIPALS 2019: LA PETICIÓ DE LA SOCIETAT CIVIL

Què en pensen els candidats del desig d'«independència» de la Móra-Tamarit?

Els partits polítics de Tarragona es posicionen sobre aquesta qüestió

per Redacció , 24 de maig de 2019 a les 12:56 |
El senyal d'entrada al barri de la Móra. | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de maig de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Durant la campanya electoral es prometen accions, construccions i posicionaments. Durant aquest dia de la maratoniana campanya, us oferirem un recull de peticions i preguntes de diferents persones, entitats, col·lectius, plataformes i associacions que volen fer arribar als partits i que aquests diguin la seva.

Arrenquem aquesta secció amb el cas de la Móra-Tamarit, que fa temps que lluiten per poder ser una Entitat Municipal Descentralitzada (EMD). Aquesta és la pregunta que ens feien arribar i, després, què en diuen els candidats dels diferents partits.


Han signat, o signaran el manifest institucional relatiu a la constitució per part de l'Ajuntament de Tarragona de l'Entitat Municipal Descentralitzada de La Móra–Tamarit? Què en pensen d'aquest pas per impulsar la tramitació de l'expedient de constitució de l'EMD?

En Comú Podem Tarragona: Recolzarem aquesta iniciativa de constitució d'una EMD a La Mora Tamarit. El nostre objectiu és que tots els barris i totes les zones de la ciutat es trobin el màxim de satisfets en el municipi i comparteixin el sentit de pertinença a Tarragona i treballarem al màxim pe a què així sigui.


CUP: Hem manifestat tot el nostre suport a la iniciativa que plantegen els veïns i veïnes de la Móra. Tant de bo no haguéssim hagut d'arribar en aquesta situació, però que si l'única manera de prestar els serveis correctament a la població de la Móra és a través d'una Entitat Municipal Descentralitzada ho respectem. Caldrà posar tots els mitjans tècnics perquè la iniciativa tiri endavant.

Junts per Tarragona: Vam aprovar moció i sempre els hem ajudat, tenen el nostre compromís perquè el nostre partit defensa la participació ciutadana en tots els àmbits, així com espais de democràcia directa, com és el cas, si els veïns ho volen nosaltres també.


ERC: Esquerra Republicana és signant del manifest institucional, i partidària d'escoltar les reclamacions desateses de La Móra i d'afavorir el dret del debat informat i la lliure decisió. Estem amb els veïns.

PSC: Aquest és un tema complex d'afrontar i abans d'unes eleccions municipals no és el millor moment per fer un debat serè i acurat sobre aquesta qüestió. Per tant, el que cal ara és que la tramitació dels veïns i veïnes avanci d'acord a la normativa vigent, perquè es puguin prendre les decisions corresponents amb totes les dades damunt de la taula. En aquest sentit, sempre hi ha hagut oferta d'assessorament per part de l'administració local.

PP: -

Cs: -

 
Totes les llistes de les eleccions municipals a Tarragona: noms i cognoms, partits i sigles

 

Participació