societat

Eudald Carbonell: «Va ser gràcies a Eduard Punset que vaig començar a escriure llibres de socialització»

El defineix com a "un gran comunicador de la ciència i amic de la ciència"

per Redacció , 24 de maig de 2019 a les 08:47 |
Eduard Punset, en una foto d'arxiu | Adrià Costa
L’arqueòleg Eudald Carbonell, investigador de l’IPHES (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social), afirma que  “va ser gràcies a Eduard Punset que vaig començar a escriure llibres de socialització”. Amb aquestes paraules ha volgut demostrar l'impacte que va tenir en ell la figura del divulgador científic català, traspassat dimecres passat. 

Punset va animar l'arqueòleg a escriure i va ser llavors quan Carbonell es va plantejar en ferm publicar llibres per a tots els públics des de l’àmbit de l’evolució humana, de manera molt planera i usant diferents formats (assaig, contes, biografies....) per captivar al màxim de sectors socials.

 

Eudald Carbonell Foto: Adrià CostaCarbonell, que també éscodirector de l’Equip d'Investigació d'Atapuerca (EIA) i catedràtic de Prehistòria de la URV, recorda amb entusiasme les entrevistes que li havia fet Punset per a diferents projectes periodístics i de socialització de la ciència en els quals havia estat immers.
D’altra banda, el mateix arqueòleg remarca el respecte que li mereix per ser “un gran comunicador de la ciència, una activitat que va començar a dur a terme de manera pionera”. L’ha definit, a més, com “amic de la ciència”.

 

Participació