eleccions municipals 2019

La CUP es presenta com l'única opció per lluitar contra la corrupció a Tarragona

Els anticapitalistes treuen pit de la tasca de fiscalització que han fet durant els últims quatre anys

per Jonathan Oca, Tarragona, 21 de maig de 2019 a les 20:09 |
Laia Estrada, cap de llista de la CUP, durant l'acte central de campanya | Jonathan Oca
La lluita contra la corrupció i la valentia per a denunciar-la és la gran presentació de la feina feta per la CUP durant el darrer mandat. Laia Estada, alcaldable dels anticapitalistes a Tarragona, ha tret pit de les accions que han portat a terme durant els últims quatre anys.

L'encara portaveu del grup municipal ha empoderat als assistents a l'acte central de la CUP a ser valents perquè "assegura que ha arribat l'hora de poble i és dels carrers que decidirem les regles del joc perquè deixin de guanyar els de sempre".


La cap de llista ha recordat que la lluita aferrissada contra la corrupció els ha suposat que des del consistori s'instrumentalitzés una sentència per una lluita feminista per voler fer-la fora del consistori.

L'alcaldable s'ha mostrat satisfeta pel programa electoral -de 70 pàgines- el qual es pot resumir en polítiques que garanteixin el dret a l'habitatge, cosir els barris a la ciutat, revitalitzar els barris i les zones degradades, vetllar per protegir l'Anella Verda i lluitar contra l'especulació immobiliària. Estrada ha assegurat que plantaran cara a les polítiques i decisions que serveixin per "engreixar les butxaques dels que manen a la ciutat".

Per altra banda, la cupaire ha recordat que l'aposta de la formació és la municipalització del contracte de la neteja i la brossa i ha carregat contra aquells que diuen que els tarragonins són uns porcs incívics.

Estrada ha assegurat que estan preparats per governar i que ho faran sota els paraigües de la transparència, la participació ciutadana i la lluita contra la corrupció. Sobre aquest últim punt, ha reiterat que "no ens tremola el pols" per denunciar-la.


"Des dels carrers i les places podem decidir les regles de joc"

Joan Manel Burillo, treballador social i número 4 de la CUP a les municipals, ha estat un dels candidats que han intervingut en l'acte central. En el seu parlament ha reiterat que "al feixisme no se'l discuteix, se'l combat" i ha assegurat que els cupaires "desobeirem totes les lleis que trobem injustes". Burillo també ha manifestat que "dels carrers podem canviar les coses

El mateix candidat ha recordat que hi ha un auge de l'extremadreta i per això ha etzibat que "al feixisme no se'l discuteix, se'l combat". Seguint en la mateixa línia, Anna Guasch, número 13 de la llista i activista històrica de la ciutat en l'àmbit de l'anticapitalisme i en el del sindicalisme, ha apuntat que "la lluita al carrer és molt necessària" perquè la dreta vol "esborrar del mapa" polítiques socials i feministes" i per això, "cal plantar-li cara i ho farem amb autoorganització".

La jurista i tècnica de cooperació, Inés Solé, que ocupa el tercer lloc de la llista, ha manifestat que els cupaires fan de Tarragona una ciutat "habitable" i portaran a terme mesures per combatre l'especulació immobiliària, crearan un parc d'habitatge. Apostaran per l'habitatge social, d'emergència i es crearan cooperatives d'habitatge.

"Ballesteros és còmplice de l'expansió dels opuscles feixistes"

Gemma Lladó, portaveu de la plataforma antifeixista de Tarragona, ha lamentat la passivitat de l'Ajuntament davant l'extremadreta i ha etzibat que "Ballesteros és còmplice de l'expansió dels opuscles feixistes". En aquest sentit, ha rebutjat que "Santi Abascal i Ortega Smith s'hagin passejat pels carrers de Tarragona" sense cap mena d'oposició del govern municipal.

David Borràs, cap de colla dels Xiquets del Serrallo i dotzè a la llista, ha carregat contra el cos dels Mossos d'Esquadra i ha recordat que són un moviment pacifista però ha alertat que "cap agressió quedarà sense resposta".
 

Durant l'acte s'ha reproduït un vídeo d'Anna Gabriel. Foto: Jonathan Oca


Maria Sirvent i els "208 bastions de lluita"

La diputada per la CUP al Parlament, Maria Sirvent, ha sigut a cap de cartell d'aquest acte electoral. La política ha destacat que en aquestes eleccions, els anticapitalistes es planten als comicis amb "208 bastions de lluita" arreu de Catalunya perquè "el municipalisme de ruptura ha d'estar fort" per combatre la injustícia i la repressió de l'Estat i per aconseguir l'anhelada independència.

Sirvent ha posat en valor que durant aquests anys de lluita "hem après a sentir-nos d'allò col·lectiu i a buscar solucions per tots" i per aquest motiu, el poble català només podrà plantar cara a l'Estat, "als líders i a les elits espanyoles que ens governen" amb organització i el poder del poble. La diputada ha recordat que "si volem anar cap a la independència, hem de prendre exemple de l'1-O, amb els murs de dignitat i de força" que es van exhibir.

Eva Miguel, número 2 de la llista, ha carregat contra la gestió del patrimoni de l'equip de govern de Ballesteros i alhora, també contra la degradació dels barris.

En aquest acte també hi ha participat Anna Gabriel, des de Suïssa, qui amb un missatge enregistrat ha volgut donar suport a la candidatura de Tarragona. 

 

 

Participació