eleccions municipals 2019

Ricomà impulsarà un protocol contra el maltractament i la marginalitat de la gent gran

El cap de llista d'ERC reivindica el paper d'aquest col·lectiu en la transformació que vol per Tarragona

per Redacció , 20 de maig de 2019 a les 18:36 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de maig de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Pau Ricomà, alcaldable d'ERC a Tarragona (dreta), al costat de Xavi Puig. Foto: ERC Tarragona


El candidat d'ERC a l'alcaldia de Tarragona, Pau Ricomà, reivindica el paper de la gent gran de la ciutat en la transformació que vol impulsar a Tarragona. L'alcaldable manifesta que "entenem que la gent gran aporta experiència i saviesa i no podem oblidar que són el puntal de moltes famílies" i afegeix que "si volem el canvi a Tarragona, la gent gran n'ha de ser partícip".


El republicà reivindica la seva iniciativa de dels Consells de Districte i recorda que són útils per dissenyar polítiques comunitàries de forma conjunta amb tots els tarragonins. L'alcaldable d'ERC aposta per fomentar les activitats saludables, culturals, esportives i lúdiques enfocades a la gent gran, escoltant les seves propostes i adaptant l'oferta a les seves necessitats.

Per altra banda, reclama que cal crear una ciutat amb "un espai amable amb la gent gran, amb ombres i bancs, WC públics i complint amb el que diu la legislació sobre accessibilitat i que és una assignatura pendent a Tarragona".

El candidat republicà aposta també per "sumar els comerços al concepte de ciutat amiga de la gent gran", sobretot en aquells de proximitat que puguin ajudar a detectar qualsevol problema que pugui tenir un client d'edat avançada.

El cap de llista també assegura que és "indispensable" fer apostes intergeneracionals d'habitatge compartit entre joves i grans, "una fórmula que funciona molt bé en altres ciutats que crea llaços d'amistat i solidaritat entre els seus participants". 


La candidatura d'ERC vol impulsar també un "protocol contra el maltractament i la marginalitat de la gent gran". En aquest sentit, Ricomà recorda que fa dos anys l'Ajuntament va aprovar per unanimitat en consell plenari una proposta del partit per combatre el maltractament a la gent gran però "l'equip de govern no ha fet res per aplicar-ho". El cap de llista afirma que desenvoluparà aquest protocol "amb la col·laboració d'entitats, tècnics i administracions competents" per erradicar les agressions que es produeixen en alguns casos de gent gran dependent i lluitar "contra situacions com estafes, delictes al seu propi domicili o la dificultat d'accés a determinats serveis pels entrebancs tecnològics".

 
Totes les llistes de les eleccions municipals a Tarragona: noms i cognoms, partits i sigles

 

Participació