eleccions municipals 2019

López alerta del moment «existencial» que viu la Unió Europea amb l'extrema dreta

El candidat del PSC a les eleccions europees ven els socialistes catalans com els únics que tenen força per canviar l'entitat geopolítica

per Jonathan Oca, Tarragona , 19 de maig de 2019 a les 14:55 |
Javi López, candidat del PSC a les eleccions europees, en un acte a Tarragona. | Jonathan Oca
Javi López considera que els socialistes són una gran aposta de cara a les eleccions europees que se celebraran aquest 26-M, coincidint amb les municipals. El candidat del PSC ha apuntat que "els socialistes catalans som els únics amb la força, les complicitats, els socis i les aliances necessàries per fer possible el canvi de rumb que Europa necessita".

El candidat ha apuntat que la Unió Europea es troba en un moment "existencial" en el qual "hem de combatre l'extrema dreta". Pel socialista, aquestes eleccions europees són "diferents de les que hem tingut fins ara" perquè "hi ha la possibilitat que la suma de totes les forces euroescèptiques excloents, racistes, masclistes i d'extrema dreta que tinguin la força suficient per bloquejar, desnaturalitzar i fins i tot fer desaparèixer la Unió Europea". Per evitar que això passi, segons López, els socialistes apunten que la millor manera de defensar Europa "és canviant-la, modificant-la" i aquesta acció la poden abanderar.


López ha expressat que defensen una Unió Europea "més pensada en la ciutadania, contra la injustícia social, que combati les desigualtats i la precarietat, que asseguri les pensions públiques i els serveis públics". En resum, una "Europa quotidiana, pròxima i no tan vinculada al mercat comú i a la moneda única" i que es basi en l'ecologisme i el feminisme, que asseguri una transició ecològica justa i que lluita contra la violència masclista.

Javi López ha sigut el cap de cartell de l'acte central de campanya a Tarragona, on ha donat
suport a l'alcaldable socialista, Josep Fèlix Ballesteros.
Pel que fa a la ciutat, López ha dit que "he vist i he viscut en els darrers com l'equip municipal era molt conscient que part del seu futur es juga amb el suport de la Unió Europea amb una Tarragona oberta, tolerant i segura" i que "ho fa sabent que bona part dels projectes que construeixen en aquesta ciutat com una capital, no només catalana i espanyola, sinó mediterrània, es fan teixint complicitats i ajudes a la Unió Europea". Pel socialista, els Jocs Mediterranis en són un bon exemple.

La CUP posa en dubte la subvenció dels Jocs Mediterranis


La CUP de Tarragona va posar en dubte, ara fa un any, que la subvenció de la Comissió Europea als Jocs Mediterranis era un "vestit a mida" i van expressar que per poder rebre la quantitat de dos milions d'euros, es van haver de modificar tres paràmetres de la convocatòria i una d'aquestes era l'import a percebre, que va passar de 500.000 euros a 2.000.000 d'euros.

López, en declaracions a NacióTarragona, no va entendre aquestes crítiques i va afirmar que en cap moment es podia parlar d'opacitat en el tema perquè el projecte va agradar al comissari i al director general d'Esports i van decidir "buscar la fórmula" per poder aconseguir finançament per a l'esdeveniment esportiu. L'eurodiputat va defensar que es van modificar alguns punts de l'Erasmus Plus "perquè es pogués presentar el projecte", en cap moment, segons el polític, estava guanyat.

Avui, l'eurodiputat ha tornat a reiterat que tot es va fer correctament i que "nosaltres només vàrem fer el vincle entre la Comissió Europea i l'Ajuntament i es va buscar la fórmula perquè en el debat de pressupostos es parlés del projecte de Tarragona". López ha descartat cap pràctica il·lícita dient que "hi ha un nivell d'exigència, transparència i control de la despesa pública enorme a la Comissió Europea".


 
Totes les llistes de les eleccions municipals a Tarragona: noms i cognoms, partits i sigles 

 

Participació