educació

Un centenar de persones es manifesten per demanar un millor finançament per l'escola pública

La vaga està convocada pels indicats d'Ensenyament USTEC-STEs, ASPEPC, CCOO, CGT i UGT

per Jonathan Oca, 16 de maig de 2019 a les 12:50 |
Manifestació a Tarragona per un millor finançament a l'escola pública. | Jonathan Oca
Més d'un centenar de persones participen en la manifestació convocada pels indicats d'Ensenyament USTEC-STEs, ASPEPC, CCOO, CGT i UGT per defensar l'escola pública i exigir un millor finançament. Amb la d'avui, és la segona aturada que es produeix en el curs 2018-2019. La marxa ha començat a la primera coca de la Rambla Nova i ha acabat just davant dels Serveis Territorials d'Ensenyament.

Des dels sindicats exigeixen que es reverteixin les retallades i que s'apliquin les modificacions en l'horari lectiu i les ràtios que fa temps que reclamen.


El conseller d'Educació, Josep Bargalló, en un acte celebrat ahir a Tarragona, va afirmar que entenia les reclamacions del sector i que les veia "legítimes". Ara bé, també va destacar que no podran donar-hi resposta fins que la Generalitat no tingui un nou pressupost, ja que amb l'actual no hi poden fer front. Des dels sindicats apunten que caldrien 90 milions per portar a terme les mesures que demanen.

El portaveu d'USTEC-STEs a Tarragona, Josep Maria Cartanyà, ha recordat que aquesta vaga no té res veure amb la política, tot i que les eleccions municipals se celebrin el 26-M. "Això no va amb les eleccions, però el dia a dia també necessita ser atès. No pot haver-hi república si no hi ha pública, per tant posem diners i fem els esforços que calgui i continuem les negociacions", ha sentenciat.
 

Manifestació a Tarragona per un millor finançament a l'escola pública Foto: Jonathan Oca


El sindicalista ha recordat que una de les demandes és que els professionals que treballen un terç de jornada a les escoles que passin a fer-ho a mitja jornada. Sobre això, ha apuntat que "les hores d'excedent servirien per reforçar els centres, com sempre s'havia fet".


Cartanyà ha lamentat el tarannà d'Ensenyament, ja que ha convocat els directors dels centres per comunicar les plantilles del curs vinent de les que despondrà i ha recordat que això és un tema que "encara està en litigi i en negociació".

El mateix portaveu ha xifrat en un 15% el seguiment de la vaga dels mestres del Camp de Tarragona. En total un 2.500 estaven citats a secundar-la. Ensenyament ha rebaixat aquesta xifra fins al 7,4%.

Cartanyà considera que està prou bé perquè lamenta que hi hagi gent que "no vol posar rostre en una vaga" en aquests moments tan delicats i també atribueix el poc seguiment al fet que la gent n'hauria fet una lectura política, quan no hi té res a veure, com ha reiterat.

 

Participació