arquebisbe

El Seguici Popular gira l'esquena a l'entrada del nou arquebisbe de Tarragona

L'assemblea d'entitats no aprova la sortida excepcional amb motiu de l'arribada de Joan Planellas

per Jonathan Oca, Tarragona , 15 de maig de 2019 a les 20:45 |
La Mulassa de Tarragona, en una imatge d'arxiu. | tarragona.cat
El Seguici Popular no acompanyarà l'entrada del nou arquebisbe a la ciutat, Joan Planellas, prevista per al dissabte 8 de juny. Aquesta tarda s'ha celebrat l'assemblea d'entitats en la qual s'ha votat si s'havia de portar a terme la sortida excepcional i el resultat ha sigut ben clar, 17 vots en contra, 1 a favor i contraris a la sortida, 11 vots favorables i 1 abstenció. Cada representant dels elements, 29 dels 30 que en formen part, ha dipositat el seu vot, de forma secreta en una urna.

A la consellera de Festes de l'Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria, no l'ha sorprès aquesta decisió, ja que en la reunió de la Comissió Assessora celebrada ahir ja s'intuïa cap a on podia anar la votació d'avui. A banda, també ha destacat que es va emetre un dictamen a través del qual no es recomanava la sortida del Seguici". Un dels motius és que, tot i tenir en compte "la part històrica i ritual d'aquestes entrades, es considera que en el marc social i cultural del moment actual tenen un difícil encaix o justificació en una societat progressivament més laïcitzada", ha afegit. Per tot plegat, la consellera ha destacat que "entenem que la posició majoritària, que no unànime, de l'assemblea, ha anat en la mateixa línia". Floria, però, no comparteix aquesta decisió, ja que hagués preferit que hagués sortit el Seguici.


La consellera ha destacat que "el procés participatiu ha sigut exemplar en la presa de decisions" i ha recordat, però, que el debat "més enriquidor real" va ser ahir, a la reunió de la comissió, on es van plantejar "diferents posicionaments però tots molt respectuosos".

Aquesta decisió ja ha estat comunicada a l'Arquebisbat. La consellera ja li ha transmès al vicari general qui ha acceptat la decisió de les entitats.

Tot i la negativa del Seguici, l'arquebisbe Joan Planellas entrarà a la ciutat de la mateixa manera que ho van fer l'any 1997 Lluís Martínez Sistach i al 2004 Jaume Pujol però amb l'única diferència que no els acompanyaran els elements festius.

 

Participació