eleccions municipals 2019: preguntes dels lectors

Ricomà: «A Ballesteros li agrada molt inaugurar però és insensible a l'hora de conservar»

L'alcaldable d'ERC respon les preguntes fetes pels lectors de NacióTarragona

per Redacció, Tarragona, 18 de maig de 2019 a les 07:30 |
Pau Ricomà, alcaldable d'ERC, amb un cartell de Ballesteros (PSC) al darrere. | Jonathan Oca
Dies enrere el diari NacióTarragona va publicar la notícia Candidat, tinc una pregunta per a vostè. La intenció era que els lectors del diari fessin preguntes als diferents candidats i candidates que es presenten el pròxim 26-M a les eleccions municipals de Tarragona. Durant aquest període de temps, n'hem recollit unes quantes i aquestes són les respostes dels alcaldables. En aquest cas, el protagonista és Pau Ricomà, cap de llista d'ERC. 

- La independència de Catalunya s'ha de debatre al saló de plens de l'Ajuntament de Tarragona?


El saló de plens no és una bombolla, ni els consellers municipals estem aïllats del món, per més que l'alcalde Ballesteros sempre entri amagat a l'Ajuntament per la porta del darrere. S'ha de poder parlar de tot allò que és d'interès de la ciutadania, més enllà de les competències pròpies de l'Ajuntament. Cs va portar al ple temes en què l'Ajuntament no té cap competència, com l'augment de sous de la Policia Nacional. Per cert, es va aprovar amb els vots de Cs, PP i PSC i amb l'abstenció de PDECat. Si es pot debatre d'això al ple, és clar que es pot parlar d'altres qüestions.

- Pactarà amb Ballesteros?

Al carrer es respiren moltes ganes de canvi. L'opinió que Tarragona va sense rumb en mans de Ballesteros, que està bruta, envellida, no és prou segura, l'administració és lenta i opaca i que no s'escolta prou la gent és molt generalitzada. Des d'ERC estem treballant ja fa molt de temps i amb molta intensitat per fer possible el canvi que Tarragona necessita. El nostre compromís és amb el canvi i en passar pàgina de l'època Ballesteros.

- Per les percepcions que té, es veu com a alcalde?


Hi ha una necessitat imperiosa de canvi, expressada per la ciutadania de mil formes diferents. La gent d'Esquerra estem compromesos amb el canvi i amb un model de ciutat pensat amb les persones i per les persones que suposa una esperança de futur per a moltíssima gent de tots els racons de la ciutat, de tots els orígens i de totes les creences. Tenim doncs una oportunitat de fer una ciutat més digna, més pròspera i més dinàmica. Tenim pel davant uns dies de feina molt intensa i cada vegada hi ha més gent que ho veu com una possibilitat real i il·lusionant.

- Què pensa fer per millorar els espais culturals de la ciutat?

Cal dedicar-hi molts més recursos, òbviament. A Ballesteros li agrada molt prometre i inaugurar, però és molt insensible a l'hora de conservar i fer el manteniment. Això no llueix. No només és un problema d'espais culturals, també ho és d'escoles, d'equipaments esportius o de monuments patrimonials. Al final hi ha un problema de concepció, de model de ciutat. Tots aquells equipaments que comporten convivència, cohesió i igualtat d'oportunitats han d'estar al capdamunt de les nostres prioritats.

 

Participació