eleccions municipals 2019: preguntes dels lectors

Ballesteros: «Tots els equipaments culturals tenen plans de manteniment i millora»

L'alcaldable del PSC respon les preguntes fetes pels lectors de NacióTarragona

per Redacció, Tarragona, 19 de maig de 2019 a les 10:00 |
Josep Fèlix Ballesteros, alcaldable del PSC, durant un acte al Teatret del Serrallo. | Jonathan Oca
Dies enrere el diari NacióTarragona va publicar la notícia Candidat, tinc una pregunta per a vostè. La intenció era que els lectors del diari fessin preguntes als diferents candidats i candidates que es presenten el pròxim 26-M a les eleccions municipals de Tarragona. Durant aquest període de temps, n'hem recollit unes quantes i aquestes són les respostes dels alcaldables. En aquest cas, el protagonista és Josep Fèlix Ballesteros, cap de llista del PSC. 

- Els tarragonins estem preocupats per la qualitat de l'aire i volem saber què respirem. Estan disposats a ser valents i fer un estudi?


- L'estudi de la qualitat de l'aire és una competència de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat. Nosaltres formem part de la Taula de la Qualitat de l'aire creada per la Generalitat, taula que no sabem per què aquest últim any no s'ha convocat.

- Els equipaments culturals estan en un estat ruïnós i no estan a l'alçada dels tarragonins ni de les nostres necessitats. Què pensa fer?

- L'afirmació que conté la pregunta és incorrecta. No existeix cap equipament cultural en estat ruïnós, i tots ells tenen plans de manteniment i millora que es van aplicant progressivament. El teatre Metropol, per exemple, ja està en la segona fase d'obres de restauració i millora de l'equipament tant teatral com patrimonial. El Tarragona ha tingut un problema causat per una mala execució de l'obra i l'Ajuntament reclamarà danys i perjudicis. Quan es resolgui, se seguirà amb millores com l'ascensor per millorar la mobilitat a l'escenari. El pla de biblioteques està en marxa amb la nova biblioteca a Torreforta i la tramitació de la futura biblioteca provincial a la Tabacalera. Aquest darrer equipament està ocupat ja en un 20 per cent, amb la Capsa de Música, Tarragona Impulsa o l'arxiu i hemeroteca municipal. La resta començarà amb usos efímers al 2020.

- La portaveu del govern, Begoña Floria, seguirà al capdavant de Cultura i de Patrimoni si guanya les eleccions?


- La configuració del govern s'ha de fer quan toca. En tot cas, Begoña Floria ha fet molt bona feina al capdavant de la conselleria de Cultura i Patrimoni, una feina que tindrà continuïtat.

- Veu necessari que l'Ajuntament de Tarragona destini diners a finançar el Nàstic? Per què?

- L'Ajuntament no destina diners corrents del pressupost municipal a finançar el Nàstic. És accionista de la SAD, per herència de governs anteriors i s'ha reduït en aquests anys el percentatge. En tot cas, el Nàstic és una insígnia de la ciutat que requereix tot el suport institucional i social que puguem donar i ens projecta com a ciutat.

 
Totes les llistes de les eleccions municipals a Tarragona: noms i cognoms, partits i sigles

 

Participació