patrimoni

El Govern, compromès amb la candidatura Priorat-Montsant-Siurana a Patrimoni Mundial de la UNESCO

La permanent de la Comissió del Paisatge i la Sostenibilitat del Priorat es reunirà dilluns a Falset

per Redacció, 15 de maig de 2019 a les 18:15 |
Una zona de vinyes del Priorat | ACN
El Govern de la Generalitat de Catalunya, a través de les conselleres de Cultura, Mariàngela Vilallonga, i d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, i del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, s'ha reunit aquesta setmana, al Palau de la Generalitat, amb els diferents responsables del territori, per tal de tractar sobre l'evolució del paisatge cultural del Priorat-Montsant-Siurana i el procés que ha seguit la candidatura a Patrimoni Mundial de la UNESCO.

Durant la reunió s'han ressaltat els valors indiscutibles que aquest paisatge alberga i representa i el compromís ferm, per part del Govern, que dona el seu ple suport al paisatge cultural del Priorat.


D'altra banda, s'ha acordat sol·licitar que la Comissió Permanent de la Comissió del Paisatge i la Sostenibilitat del Priorat es reuneixi dilluns vinent a Falset per tal de continuar treballant a favor d'aquest paisatge cultural i impulsar l'ens que haurà de gestionar-lo.

La candidatura 'Priorat-Montsant-Siurana, mosaic mediterrani' té uns valors mil·lenaris, que presenten una continuïtat llegible i comprensible, i que, alhora, són un compendi del mosaic de policultiu de les terres accidentades de l'interior. A més, posa en valor un model agrari que, propi de la península, pot esdevenir referent de sostenibilitat i viabilitat de tota l'àrea de la Mediterrània.

La candidatura està promoguda per l'Associació Prioritat, el Consell Comarcal del Priorat i la Diputació de Tarragona.

 

Arxivat a:
Cultura, Siurana, UNESCO, Priorat
Participació