societat

Tarragona localitza 70 sensesostre durant la campanya de recompte

La segona edició de la iniciativa aplega prop de 150 voluntaris

per Redacció , 15 de maig de 2019 a les 14:33 |
Una persona sense sostre atesa durant l'Operació Iglú a Tarragona, en una imatge d'arxiu. | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de maig de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Tarragona ha localitzat una setantena de persones sensesostre aquesta nit, en el marc d'una campanya de recompte a partir del projecte europeu "The European end street Homelessness", que es porta a terme en diverses ciutats catalanes. Prop de 150 voluntaris han recorregut aquest dimarts a la nit els carrers de Tarragona a la recerca de persones que dormen al carrer, amb l'objectiu de radiografiar la situació d'aquest col·lectiu a la ciutat.

A les dotze de la nit, un total de 145 participants s'han concentrat i han revisat set punts diferents del municipi fins passades les tres de la matinada. A més dels voluntaris i coordinadors del recompte, hi han participat sis vehicles de Protecció Civil i Creu Roja i també de la Guàrdia Urbana. És el segon cop que es porta a terme aquesta iniciativa a Tarragona i servirà per coordinar recursos i elaborar un pla d'acció.


Segons ha informat l'Ajuntament, de les 70 persones localitzades, 58 eren homes, 9 dones i 3 que no han pogut ser identificades. D'altra banda, també es van comptar 14 persones dormint a l'alberg -3 homes i 1 dona,- el que fa un total de 84 persones sense sostre.

El recompte es va fer pentinant indrets diferents: Part Alta, Part Baixa, Torreforta, Bonavista, Campclar; Sant Pere i Sant Pau, Sant Salvador i Llevant. Els voluntaris van omplir una fixa sobre el transeünt en relació a sexe, lloc on pernocta (al ras/sota cobert/ caixer/vehicle), adreça exacta i si té animals.


El conseller i vicepresident de l'Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona, Francesc Roca, ha agraït la col·laboració dels voluntaris i les diferents institucions que han participat en el recompte i ha afirmat que les dades recollides serviran per coordinar i millorar els diferents recursos i per elaborar un pla d'acció per afrontar aquesta problemàtica.

En el recompte hi ha col·laborat administracions, entitats del tercer sector, entitats privades i voluntaris. Aquesta acció ha estat impulsada des de la Xarxa d'atenció a persones sense llar de la ciutat de Tarragona, fruit del primer recompte l'any 2017, en el qual es van comptabilitzar 49 persones dormint al carrer -40 homes, 2 dones i 7 sense identificar.


La iniciativa de fer la segona edició del recompte de persones sense sostre és de l'Ajuntament de Tarragona, des de la Xarxa d'Atenció Integral de persones sense llar impulsada per l'Institut Municipal de Serveis Social i el Pla Local d'Inclusió i Cohesió Social de Tarragona i integrada per agents de l'Associació Joventut i Vida, Associació Pax Mundo, Càritas Interparroquial de Tarragona, Creu Roja, ECAS, Fundació Arrels, Fundació Bonanit, ONG Adra, Fundació pel suport social i solidari, INTRESS, Fundació Formació i Treball, Regió sanitària del Camp de Tarragona, Àrea de Serveis Socials d'Execució Penal a l'Àmbit Territorial de Barcelona, Càtedra d'Inclusió Social de la URV i Oficina de voluntariat de la URV.

També hi han col·laborat diferents serveis de l'Ajuntament com la Guàrdia Urbana, Protecció Civil, els centres cívics i l'Empresa Municipal de Transports, entre d'altres.

 

Participació