eleccions municipals 2019

Abascal demana que Torra sigui «jutjat i processat» per voler apostar per la via eslovena

El president de Vox denuncia agressions en els actes del partit en una roda de premsa sense incidents a Tarragona

per Jonathan Oca, Tarragona, 15 de maig de 2019 a les 13:17 |
Santi Abascal, president de Vox, i Isabel Lázaro, candidata del partit a l'alcaldia de Tarragona. | Jonathan Oca
ox, Santi Abascal, celebra que el president de la Generalitat, Quim Torra, hagi anat a declarar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per un "tema que podria sembla menor que no ho és". El també diputat al Congrés ha recordat que la presència de llaços greus en edificis del govern és un fet greu i alhora lamenta que Torra "no estigui sent jutjat i processat" per "apel·lar a la continuació del cop i que es fes a través de la via eslovena". En aquest sentit, ha afegit que en "circumstàncies normals, en un país on es respectés la llei" estaria als tribunals.

Abanscal ha apuntat que "estem preocupats" perquè la fiscalia "està investigant TV3 per organització criminal". El líder del partit d'ultradreta ha recordat que "nosaltres van demanar que fos intervinguda i no que s'apliqués un article 155 de chichinabo".


En una atenció als mitjans al Balcó del Mediterrani de Tarragona, Abascal ha expressat que ha vingut a la ciutat per donar suport als candidats a l'alcaldia i "per normalitzar la situació política a Catalunya". Ha recordat que els resultats de les eleccions del 28-A "van ser un gran èxit" pel partit d'ultradreta, que van aconseguir "una força important amb 24 diputats" i que els vots que van sumar (2,7 milions a tot l'Estat) "són superiors als de totes les forces separatistes juntes".

Abascal ha denunciat que això ho han aconseguit en "un context d'assetjament i de violència" cap als seus actes, "molt especialment a Catalunya", i on els seus militants on als seus militants "se'ls ha agredit i fustigat de forma sistemàtica". Ha lamentat la "demonització del missatge de Vox i la distorsió de tot el que dèiem". El mateix president del partit ha expressat que han jugat en inferioritat aquestes eleccions perquè "mentre altres partits estan subvencionats fins a les celles, nosaltres hem hagut de fer això amb l'aportació de voluntaris i de pocs mitjans" Aquest "èxit", espera que es repeteixi en les eleccions municipals i europees.
 
Pel que fa a les municipals, Abascal no ha volgut entrar a fer cap travessa ni a explicar quina és la percepció del partit i ho ha defensat dient que "per la manca de mitjans econòmics, no tenim enquestes i no juguem amb expectatives, les expectatives les tenien els altres cap a nosaltres". En aquest sentit, ha recordat que "la nostra voluntat és tenir representació, per molt petita que sigui, a cada lloc on ens presentem i que s'escolti la veu del partit".


Abascal considera que "hi ha molta gent que pensa com Vox i es mereixen tenir representació als ajuntaments, volem donar-los aquesta eina que és Vox".
 
L'acte electoral s'ha celebrat al Balcó del Mediterrani, a Tarragona, amb absoluta normalitat. No hi ha hagut cap mena d'incident en una zona que estava fortament vigilada per molts agents dels Mossos d'Esquadra. El president de Vox ha estat rebut amb crits de "Viva España" i aplaudiments. 

 

Participació