política

Els comiats marquen l'últim plenari del mandat a l'Ajuntament de Tarragona

Fins a 10 regidors no repetiran, segur, en la nova etapa política

per Jonathan Oca, Tarragona , 10 de maig de 2019 a les 10:34 |
L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i els regidors que s'acomiaden de l'Ajuntament. | Jonathan Oca
L'Ajuntament de Tarragona ha celebrat avui l'últim plenari ordinari del mandat i ha estat marcat pels comiats. Aquest divendres, els regidors que no segur que no seran en la pròxima constitució del govern municipal de la ciutat al saló de plens com a càrrecs electes han aprofitat per pronunciar quatre paraules abans de tancar aquesta etapa.

Els regidors i regidores que s'acomiaden són Arga Sentís (ICV), Josep M. Prats (UpA), Pedro Sánchez (no adscrit), Beatriz Pérez (no adscrita), Inma Rodíguez (PP), Josep M. Milà (PSC), Elvira Ferrando (PSC), Ivana Martínez (PSC), Javier Villamayor (PSC) i Mònica Alabart (ERC).


En la junta de portaveus celebrada dijous, es va acordar que es retiraven les 10 mocions que s'arrossegaven de l'anterior plenari, ja que s'ha iniciat la campanya electoral i això s'evitaria fer debats partidistes.

En dia 12 de juny se celebrarà el que serà l'últim plenari, que serà extraordinari, per acabar de rematar les actes pendents i tancar el mandat sense cap tema pendent. Està previst que el nou plenari s'oficialitzi el 15 de juny, en un acte on es coneixerà que governarà la ciutat.

Els missatges de comiat

Mònica Alabart (ERC) deixa l'ajuntament per motius laborals. La republicana s'ha acomiadat recordant els presos polítics i destacant que ha estat un "orgull ser la veu dels veïns". La regidora ha agraït també la tasca de la resta de partits polítics i de consellers, "tot i les enganxades amb tots".


Inma Rodríguez (PP) ha destacat que "la taca i el record més fosc" són la pèrdua de tres companys de plenari (Abert Abelló, Marbel Negueruela i Ana Santos) i que això els ha fet reflexionar a tots plegats per així evitar caure en "enfrontaments absurds". Ha reiterat que ha viscut una etapa molt important en aquest ajuntament -també a nivell familiar perquè ha estat mare durant el mandat- i

Ivana Martínez (PSC) ha fet un repàs de tots els companys amb els quals ha compartit bancada al PSC i en especial ha fet una menció a Ana Santos, amb qui hi tenia una gran amistat. La socialista deixa el consistori després de 8 anys.

Elvira Ferrando (PSC), que no tenia previst fer un comiat, ha recordat a grans trets el que s'ha aconseguit, com el Mercat Central, l'alliberament de la Rambla Nova amb el traspàs dels marxants a la plaça Corsini i el rellotge carilló. Considera que això "no és comiat, sinó donar les gràcies" perquè ha après molt durant aquests quatre anys.

Pedro Sánchez (no adscrit) ha agraït el fet de poder representar la ciutadania i donar-li veu al saló de plens (va entrar com a regidor de Cs) i ha lloat la tasca dels tècnics de l'Ajuntament. El mateix conseller ha manifestat que totes les candidatures que es presenten a les eleccions tenen alguna cosa per oferir i ha desitjat tota la sort del món a tots els candidats.

Arga Sentís (ICV) ha clos els comiats. L'ecosocialista ha destacat que "m'emporto tot el que he après" durant aquest temps, remarcant que "el que més valoro és que he après a posar en qüestió les meves certeses i a no separar del món entre amics i enemics perquè són uns límits que no serveixen per a res". Ha demanat als que es "queden" que cuidin la ciutat i que "l'escolteu sencera, no només als que pensen com vosaltres".

"Us estimo, amb el temps els he acabat estimant"

L'encara alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, s'ha dirigit als 10 regidors que s'han acomiadat del ple dient-los que "us estimo, amb el temps els he acabat estimant pels seus valors extraordinaris".
 
El batlle ha destacat la seva tasca que hagin demostrat, tots els regidors dels mandats, que en moments difícils, com ha estat la mort de tres consellers en un mandat (Abert Abelló, Marbel Negueruela i Ana Santos), hagin estat més units que mai. El socialista ha demanat als polítics que surten a poder comptar amb ells perquè "són un actiu per la ciutat, són activistes de la ciutat".

 

Participació