societat

El recompte de persones sense sostre a Tarragona comptarà amb 145 voluntaris

L'acció es realitzarà la nit del 14 de maig d'enguany

per Redacció , Tarragona, 8 de maig de 2019 a les 11:37 |
Alba Fornós, Jorgina Màrmol i Albert Moragues, tres voluntaris del recompte del 2017. | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de maig de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Durant la nit del 14 al 15 de maig es realitzarà a Tarragona el recompte de les persones sense sostre. L'objectiu és saber quin és l'estat i la quantitat de persones que viuen sense sostre per desenvolupar accions que donin resposta a aquestes situacions. En el primer recompte es van localitzar 49 persones que dormien al carrer. 

Per realitzar aquesta acció s'hi han apuntat 145 persones voluntàries, que dividides en petits grups, recorreran el centre de la ciutat, els barris i també les zones disseminades. Als voluntaris i voluntàries que hi participin se'ls hi donarà una formació prèvia amb professionals experts en una sessió que es desenvoluparà dimecres 8 de maig al Campus Catalunya de la URV.


En el recompte hi col·laboren administracions, entitats del tercer sector, entitats privades i la mateixa ciutadania per proposar accions i projectes transversals que donin resposta al sensellarisme. Aquesta acció s'impulsa des de la Xarxa d'atenció a persones sense llar de la ciutat de Tarragona, fruit del primer recompte l'any 2017, en el qual es van comptabilitzar 49 persones dormint al carrer.

La iniciativa de realitzar la segona edició del recompte de persones sense sostre és de l'Ajuntament Tarragona, des de la Xarxa d'Atenció Integral de persones sense llar impulsada per l'Institut Municipal de Serveis Social i el Pla Local d'Inclusió i Cohesió social de Tarragona i composta per agents de l'Associació Joventut i Vida, Associació Pax Mundo, Càritas Interparroquial de Tarragona, Creu Roja, ECAS, Fundació Arrels, Fundació Bonanit, ONG Adra, Fundació pel suport social i solidari, INTRESS, Fundació Formació i Treball, Regió sanitària del Camp de Tarragona, Àrea de Serveis Socials d'Execució Penal a l'Àmbit Territorial de Barcelona, Càtedra d'Inclusió Social de la URV i Oficina de voluntariat de la URV.

 

Participació