La Generalitat rehabilita la Torre dels Escipions

Els treballs del monument funerari d'època romana tenen un cost de 60 mil euros i ja s'han iniciat

per Tarragona Diari, 28 de març de 2013 a les 09:09 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de març de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Torre dels Escipions es un monument funerari construït el segle I d.C. Foto: Tomàs Varga.

Els Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat anuncia l'inici de la rehabilitació de la Torre dels Escipions . Els treballs de millora de la torre funerària d'època romana, situada al peu de la Via Augusta, estan pressupostats en prop de 60 mil euros.


A hores d'ara, ja s’han instal•lat unes bastides a l’exterior del monument, que forma part del conjunt de Tàrraco Patrimoni de la Humanitat. 
El director dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona, Jordi Agràs, ha explicat a Tarragona Ràdio que «les obres tenen per objectiu evitar la seva degradació i són del tot necessàries per conservar-lo. Es vol que el resultat final s’aproximi el màxim possible al seu ús i significat original. 
Les tasques consisteixen en l’eliminació de les plantes que hi han arrelat i la neteja en sec de tota la seva superfície. 
Un cop eliminats els elements agressors, s’hi aplicarà una solució biocida, i es consolidarà la pedra». Agràs afegeix que «també s’aprofitarà l’actuació per fixar les esquerdes i fissures existents».


El darrer pas consistirà en aplicar al monument un producte protector pel fet d’estar a la intempèrie.


Aquesta actuació es dur a terme dos mesos després que els govern català iniciès les tasques d'acondicionament de la Necropolis Paleocristiana de Tarragona . Una obra que, si es compleixen els terminis establerts, veurà la llum aquest abril després de vint anys tancada.

 

Participació