qualitat de l'aire

La CUP considera que l’estudi de Repsol sobre la qualitat de l’aire «no té cap credibilitat»

Els anticapitalistes recorden que "saber què respirem" a Tarragona és una qüestió encara pendent

per Redacció, 3 de maig de 2019 a les 14:33 |
La torxa de Repsol, en una imatge d'arxiu. | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de maig de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La CUP de Tarragona considera que l'estudi de la qualitat de l'aire impulsat per Repsol "no té cap credibilitat", ja que afirma que és "totalment de part". Els anticapitalistes no estan d'acord en el fet que en l'informe s'afirmi que "la qualitat de l'aire que respirem és bona" perquè "complir amb la normativa vigent no vol dir que s'estigui garantint la salut".

"La qualitat de l'aire que respirem al Camp de Tarragona i a la ciutat de Tarragona és una qüestió que preocupa i molt a la ciutadania", recorden els cupaires, els quals donen suport a la lluita de la Plataforma Cel Net per saber què es respira respirem al Camp de Tarragona i en especial al Polígon Nord.


La plataforma ha aconseguit – amb el suport de diversos ajuntaments compromesos amb la salut de la seva població, com és el d'El Morell- que la UPC realitzi estudis de la qualitat de l'aire del Polígon Nord. Periòdicament s'han anat realitzant estudis.

A la ciutat de Tarragona el govern de Ballesteros "ha mostrat una deixadesa absoluta cap a aquesta qüestió", han lamentat. Per la seva banda, "la Generalitat de Catalunya també té els deures pendents", ja que va crear una Taula de Qualitat de l'aire que, "més enllà de la formalitat de la seva creació, no ha donat cap fruit i tan sols ha servit per a dilatar i distreure l'atenció sense proposar una solució real al problema de la qualitat de l'aire que respirem", denuncien.

 

Participació