qualitat de l'aire

Les emissions de compostos orgànics volàtils al Camp de Tarragona no van superar els límits recomanats al 2018

Així ho detalla l'Informe de l'Observatori de la Qualitat de l'Aire que ha presentat Repsol aquest dijous

per Redacció, 2 de maig de 2019 a les 19:02 |
La planta de Repsol a la Pobla de Mafumet | Repsol
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de maig de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El mesurament de l'aire al Camp de Tarragona certifica que l'emissió de compostos orgànics volàtils (COV) no va superar els límits recomanats durant el 2018, segons l'Informe de l'Observatori de la Qualitat de l'Aire que ha presentat Repsol aquest dijous. L'estudi va desenvolupar la seva prova pilot al llarg del 2018, en la qual es van fer mesuraments de 53 compostos en 16 punts diferents del perímetre de les instal·lacions del polígon nord de Repsol.

A més, es va avaluar la qualitat de l'aire dels municipis de Constantí, El Morrell, Vilallonga, Puigdelfí-Perafort, Reus, Prades (Tarragona), Tarragona i també a Barcelona.


Davant dels resultats, Repsol ha decidit donar continuïtat a l'estudi de la qualitat de l'aire al Camp de Tarragona per poder avaluar-la anualment i, a més, en el marc del seu Pla de Sostenibilitat 2019, ha invertit 50 milions d'euros en el seu Complex Industrial de Tarragona, 31 dels quals s'han destinat a la millora de la qualitat de l'aire.

L'Informe de l'Observatori de la Qualitat de l'Aire està promogut per Repsol, coordinat per la Fundació Institut Cerdà i desenvolupat científicament per Eurecat i la Universitat Rovira i Virgili.


El Pla de Sostenibilitat 2019

Repsol ha presentat el Pla de Sostenibilitat 2019 que recull els compromisos de la companyia amb el territori, les persones i el medi ambient. Entre les accions que recull el Pla destaca especialment l’impuls i la publicació de l’Informe Observatori de la Qualitat de l’Aire al Camp de Tarragona que coordina la Fundació Institut Cerdà i que duu a terme, en l’aspecte científic l’Eurecat i la URV.


En els darrers anys s’han invertit 50 milions d’euros en millores ambientals, 31 dels quals destinats directament a millores de la qualitat de l’aire.

Per altra banda, Repsol canviarà el cremador d’una de les seves tres torxes de la unitat d’oleofines al Polígon Nord, segons ha avançat el director del Complex Industrial, Josep Francesc Font, en la presentació del pla de Sostenibilitat 2019. L’objectiu és modernitzar les instal·lacions amb una inversió de diversos milions d’euros, per aconseguir reduir el soroll i el fum. Font, que no ha detallat la quantitat exacta, ha assegurat que la inversió seria de "diversos" milions d'euros.

 

Participació