eleccions espanyoles 28-A

Confusions i manca de paperetes del Senat que comportaran vots nuls a Salou

S'han registrat problemes en almenys dos col·legis electorals de la capital de la Costa Daurada

per Jonathan Oca, 28 d'abril de 2019 a les 13:06 |
Paperetes i sobres dels candidats al Senat aquest 28-A en un col·legi electoral de Tarragona. | Gonzalo Busqué
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 d'abril de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Durant el recompte final dels vots dels ciutadans aquest 28-A hi haurà vots nuls, com ja és habitual, però on n'hi haurà més del compte serà a Salou. Aquest matí, cap a les 11 h, s'ha detectat que a dins de les cabines habilitades per poder escollir les paperetes i els sobres per a votar, no hi havia les paperetes amb els candidats al Senat. Això ha provocat confusió i alguns votants han posat dins dels sobre de color sèpia -per al Senat- les paperetes blanques, que són la dels candidats al Congrés, segons han explicat alguns testimonis a NacióTarragona. Tots aquests vots seran nuls. Aquesta anomalia s'ha detectat als col·legis electorals de les escoles Europa i Santa Maria del Mar la capital de la Costa Daurada. 

Quin és el motiu que no hi hagués aquestes paperetes dins de la cabina? Doncs és ben senzill. No hi cabien perquè són en format DIN A-4 (mida d'un foli) i han decidit que només es posarien a l'exterior de la cabina. A dins, només hi havia espai per a les paperetes i el sobre de color banc, que són els del Congrés i els sobres sèpia, els del Senat.


Segons ha pogut saber NacióTarragona, la Junta Electoral de la Zona de Tarragona ha obligat als responsables dels col·legis electorals a habilitar un espai per a aquestes paperetes del Senat dins de la cabina i així evitar més confusions.

 

Participació