eleccions municipals 2019

L'alcalde de la Pobla de Montornès cessa l'equip de govern i es dona de baixa del PSC

El projecte de desamortitzar el tram de via fèrria ha estat el detonant

per Redacció , 26 d'abril de 2019 a les 12:42 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 d'abril de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Josep Maria Santamaria, alcalde de la Pobla de Montornès Foto: Centrats
 

L'alcalde de la Pobla de Montornès, Josep Maria Santamaria, ha fet públic aquest dijous un comunicat on justifica el cessament, amb data d'ahir, de l'equip de govern per "manca de suport" i "traïdoria" de la confiança. En l'escrit, Santamaria anuncia també que s'ha donat de baixa de militant del PSC, marca amb la qual s'havia presentat el passat mandat, després de constatar que "la cúpula del PSC de Tarragona liderada per Josep Fèlix Ballesteros no té cap interès a ajudar al desenvolupament socioeconòmic de la subcomarca del Baix Gaià, a la qual Tarragona pertany pels nuclis de Ferran i Tamarit".


Santamaria és alcalde amb majoria absoluta des de 2011 i en aquestes eleccions municipals del 26-M es presenta encapçalant la candidatura de Centrats en la Pobla de Montornès.

Així, Santamaria s'ha quedat com a únic regidor i governa en solitari fins a les eleccions en aquest poble que no arriba als 3.000 habitants i en un ajuntament amb 11 escons. AM-PM -la marca blanca del PSC- governava amb majoria absoluta amb set regidors, per davant de dos d'ERC, un de CiU i un del PP, que és afí a la ideologia de l'encara alcalde -de fet, formarà part de la seva nova llista.


Un comunicat amb arguments i carregat de crítiques als companys de govern

En el comunicat, Josep Santamaria exposa la necessitat de fer "una via verda" a la línia ferroviària en desús del Catllar a Roda de Berà. Creu que "la seva posada en marxa seria el detonant per incentivar el comerç i el turisme dels pobles que l'envolten". Però el gruix de les seves crítiques se centra en els seus companys de govern.


Els retreu la "nul·la presència física a les dependències municipals, pretenent gestionar per Whatsapp i telemàticament la gestió del dia a dia de l'Ajuntament". "I tot això malgrat les reiterades peticions per la meva part de mantenir reunions de coordinació periòdiques, que eren sempre torpedinades pels regidors socialistes", afegeix.

També critica "l'inexcusable retard" de la regidoria d'Hisenda a l'hora d'elaborar els pressupostos. "Coneixent des d'octubre la quantitat destinada a inversions i l'aproximació de subvencions a rebre, no ha estat fins a final de març que s'han pogut aprovar, i amb mancances que obligaran el pròxim govern a introduir modificacions", etziba l'alcalde poblenc.

Així, conclou que "per tot plegat, i perquè considero que han fet una traïdoria a l'alcalde que els va donar tota la seva confiança, he resolt retirar-los totes les delegacions de funcions concedides el 2015". Diu que vol seguir treballant pel poble i aquestes eleccions s'hi presentarà no pas amb un "grup d'amics", sinó rodejat de persones amb "experiència".

 

Participació