Precaució a la URV per galteres

L'Agència de Salut Pública recomana per carta als estudiants de dues facultats de la Rovira i Virgili que es vacunin al detectar-se tres casos d'aquesta malatia

per Notícies Tarragona, 5 de desembre de 2013 a les 10:20 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de desembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Campus de Secelades de la URV a Tarragona. Foto: NotíciesTarragona.cat.

S'han detectat tres casos de galteres als campus de Vila-seca i Sescelades (a Tarragona) segons ha informat la Universita Rovira i Virgili. Des del Departament de Salut s'apunta que no es pot parlar de brot de galteres ni d'epidèmia perquè, de moment, només s'han detectat tres casos i es troben a massa distància entre ells com per pensar que hi ha una causa directa de contagi entre ells.
 
La Universitat ha distribuït entre els estudiants dels dos centres dos fulls informatius de l’Agència. En un es dona informació genèrica de la  malaltia i recomanacions per la persona que cregui que té galteres. En l’altre es recomana la vacunació preventiva en dos supòsits: les persones del centre que no estiguin vacunats i no hagin passat la malaltia, i les persones que s’haguessin vacunat els anys 1994, 1995 i 1996. També inclou informació dels casos en que la vacuna està contraindicada (embaràs i casos d’algunes malalties i al·lèrgies). 

També es recorda que «la malaltia és contagiosa, benigna i es cura sola, tot i que a vegades pot tenir complicacions». Si es diagnostica es recomana limitar el contacte amb altra gent durant 5 dies i no anar a la universitat fins que no disminueixi la inflamació a les galtes.

Segons la URV, que ha enviat un comunicat de premsa aquest matí, es tracta d’una incidència localitzada i limitada que no afecta l’activitat regular dels centres més enllà de la informació del risc i les recomanacions preventives citades.

 

Participació