eleccions espanyoles: perfil del candidat

PERFIL Joan Ruiz, un fix del PSC al Congrés dels Diputats

El tarragoní té un lloc a Madrid des de les eleccions del 2008

per Jonathan Oca, 25 d'abril de 2019 a les 09:16 |
Joan Ruiz (dreta) al costat de Meritxell Batet en un acte del PSC, en una imatge d'arxiu. | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 d'abril de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Joan Ruiz (1954) s'ha convertit en un fix a la plantilla del PSC a Madrid. El tarragoní d'adopció, ja que va néixer a València, va ser escollit diputat en representació de Tarragona a les eleccions espanyoles del 2008 i des de llavors, ha anat enllaçant comicis rere comicis fins a plantar-se al 28-A.

És el secretari d'organització de la federació del Camp de Tarragona i per tant, continua sent un home fort a la comarca. El seu pas per Madrid l'ha fet créixer i guanyar pes polític, sobretot a la demarcació. Ara bé, el socialista sempre ha tingut una posició especial dins del partit i ha comptat amb la confiança de pesos pesants com la del primer alcalde socialista després de la dictadura, Josep Maria Recasens, de qui en va ser el seu cap de gabinet. Ruiz va ocupa el càrrec des de 1984 al 1989. Aquest no va ser l'únic nomenament rellevant del socialista, ja que entre el 1990 i el 1996 també va ser el cap de gabinet del governador civil de Tarragona.

 

Joan Ruiz, diputat del PSC per Tarragona Foto: Jonathan Oca


Durant l'última legislatura ha format part de diverses comissions del govern espanyol. El socialista ha estat vocal de les comissions de Foment, d'Indústria, comerç i turisme, entre altres.


El socialista destaca que el PSC/PSOE és l'opció d'aquells ciutadans "que volen viure en convivència i tancar les ferides que ens hem fet en aquest procés (independentista)". Segons Ruiz, "Tarragona és decisiva" per decidir si "anem cap endavant o retrocedim" perquè apunta que sempre els socialistes han guanyat a Tarragona -demarcació-, el PSOE ha acabat governant a Madrid.

 

Participació