cultura

Ballesteros referma la intenció d'ubicar la Casa de la Festa al fallit Jaume I

L'alcalde de Tarragona apunta que el pròxim mandat serà el de la cultura, que es mimarà "de manera especial"

per Jonathan Oca, Tarragona , 23 d'abril de 2019 a les 15:38 |
Interior de la Casa de la Festa de Tarragona | tarragona.cat
El canvi d'ubicació de la Casa de la Festa guanya més força en plena campanya de les eleccions espanyoles i a les portes de les municipals. Aquest migdia, l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, s'ha vestit la camisa d'alcaldable del PSC i ha assegurat que el partit aposta per ubicar la Casa de la Festa a l'antic -i fallit- pàrquing de Jaume I, a la Part Alta.

Aquesta aposta anirà al programa dels socialistes de cara a les municipals perquè consideren que la ciutat es mereix que estigui dins del centre històric de Tarragona i no a la Via Augusta, en un espai que no es pot ampliar i que ja ha quedat obsolet.


La idea del PSC la va avançar la consellera de Cultura i Festes, Begoña Floria, en el plenari celebrat el 27 de setembre del 2018. La mateixa portaveu dels socialistes destaca que un cop acabi la investigació judicial sobre el pàrquing, ja es podrà treballar en el projecte, ara són idees i el més important, és viable.

Per altra banda, Ballesteros ha destacat que el següent mandat, a banda d'aconseguir la fita de la gratuïtat del bus urbà per als empadronats a la ciutat, serà el de la cultura, que es cuidarà "d'una manera molt especial". L'alcalde ha reiterat que a finals d'any estaran enllestides les obres de la biblioteca de Torreforta i que es posarà en marxa durant l'any 2020. A més, ha recordat que l'any que ve, Tarragona celebra els 20 anys que Tàrraco va ser declarada Patrimoni Mundial i que cal celebrar-ho i potenciar-ho. També ha apuntat que tindrà lloc la commemoració dels 700 anys de l'arribada del braç de Santa Tecla a la ciutat, l'any 2021. I per últim, que el projecte estrella de la Tabacalera, ja començarà a caminar.

 

Participació