VÍDEO EN DIRECTE

Les fotografies i els vídeos més impactants del gran incendi de la catedral de Notre-Dame de París

Un gran desplegament de bombers intenta extingir el foc, que s'ha declarat aquesta tarda per causes que encara es desconeixen

per NacióDigital, 15 d'abril de 2019 a les 21:05 |


Foc a Notre-Dame. Un gran incendi s'ha declarat aquesta tarda al campanar de la catedral parisenca. Segons el portaveu del temple, el foc s'ha iniciat a les 18.30h i a hores d'ara encara no s'ha pogut controlar. Un gran desplegament de bombers treballa per intentar extingir l'incendi, que es pot veure des de tota la capital de la capital francesa. No hi ha ferits.


Les flames cremen principalment l'agulla de l'emblemàtic temple, el monument més visitat d'Europa. Pocs minuts després d'haver-se declarat el poc, l'alcaldessa de París, Anne Hidalgo, s'ha fet ressò de la notícia i ha lamentat la situació, que ha qualificat de "terrible". Pocs minuts abans de les 20h, l'agulla central de la catedral s'ha esfondrat. Ho podeu veure en aquest vídeo: 
 
Les forces de seguretat i els bombers han marcat un ampli perímetre de seguretat entorn a la catedral. A hores d'ara es desconeixen les causes que haurien provocat l'incendi. Mitjans francesos apunten, no obstant, que l'incendi podria estar relacionat amb treballs de manteniment per la renovació de l'estructura. Els vídeos que han corregut ràpidament per les xarxes socials i es pot observar que la part més afectada és la del campanar de la catedral, a la zona central de la taulada i que afectaria l'agulla central, que posteriorment s'ha enfonsat. 

Les reaccions no s'han fet esperar. El president del Govern, Quim Torra, ha qualificat la notícia de "desgràcia" i el president espanyol ha assegurat que des de la Moncloa s'està seguint amb preocupació l'incendi a l'emblemàtic monument. 


Podeu veure les espectaculars imatges a continuació: 
 
Un monument emblemàtic

La catedral de Notre-Dame és un dels monuments més emblemàtics de la capital francesa i un dels més reconeguts del continent europeu. El temple religiós està carregat d'una obra detallada i acurada d'arquitectura i art. Aquesta és la visió dels carrers al voltant de la catedral, on centenars de persones s'han trobat amb les flames i el fum engolint la catedral. 

 

Participació