Sant Jordi

El Gremi de Llibreters espera un Sant Jordi participatiu i més internacionalitzat que mai

Ha establert contactes amb la Feria Internacional del Libro de Buenos Aires per tal de poder "exportar" la jornada a la capital argentina

per Sandra Muntané, 8 d'abril de 2019 a les 12:50 |
Patrici Tixis, M. Carme Ferrer i Marià Marin, a la presentació del Gremi de Llibreters de Catalunya | Sandra Muntané
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 d'abril de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Gremi de Llibreters de Catalunya espera un Sant Jordi tan massiu i participatiu com els dels últims anys i que "contribueixi a consolidar la recuperació del sector", tal com assenyala M.Carmen Ferrer, la seva presidenta. El gremi preveu que, a nivell públic i de venda, la festa seguirà la línia de consolidació.. 

A més, la festa del Dia del Llibre i de Sant Jordi és cada vegada més internacional i serveix de presentació i projecció de Catalunya al món. Per aprofundir en aquesta línia, el Gremi ha establert contactes amb la Feria Internacional del Libro de Buenos Aires, que aquest any té Barcelona com a ciutat convidada d'honor, per tal de poder "exportar" la festa a la capital argentina. 


Els acords del Gremi amb la Universitat de Barcelona, amb qui coordina l'Escola de Llibreria, i la Universitat Internacional de Catalunya, permetran fer el Dia del Llibre minut a minut, un esforç comunicatiu amb l'objectiu de facilitar als mitjans informació continuada al llarg del dia sobre el desenvolupament de la celebració. 
 

Patrici Tixis, M. Carme Ferrer i Marià Marin, a la presentació del Gremi de Llibreters de Catalunya Foto: Sandra Muntané


El Gremi també preveu que alguns establiments obriran el Dilluns Sant: "ho permet la llei de comerç, i també en d'altres jornades hàbils, i que serà molt bo per a zones de vacances en les quals la gent que s'hi hagi despaçat aprofitarà per a comprar a les llibreries d'aquest pobles i ciutats". Patrici Tixis, president de la Cambra del Llibre de Catalunya, destaca la importància de la festa per al sector, que l'any passat es va saldar amb una facturació de 22 ME, un 2% més que l'any anterior. 

 

Participació