economia

Neix una plataforma per defensar que les mecaderies passin per l'interior

El nou col·lectiu manifesta que el tercer fil no pot ser una solució definitiva

per Jonathan Oca, Tarragona | 1 d'abril de 2019 a les 11:00 |
Presentació de la Plataforma Mercaderies per l'interior | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 d'abril de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Neix la Plataforma Mercaderies per l'interior. El col·lectiu entra a escena per denunciar que les obres del tercer fil no poden ser definitives i per reclamar mesures perquè es faci un estudi sobre la viabilitat de poder fer passar les mercaderies per a l'interior i no per la costa.

Eugeni Sedano, portaveu de la plataforma, ha destacat que la idea va néixer a mitjans del 2018, "quan s'estava executant l'obra d'instal·lació del tercer fil" i després d'escoltar les declaracions de diferents autoritats que afirmaven que la solució podia passar a ser definitiva, van decidir reaccionar, ja que "tenir les mercaderies aquí, no és el model de ciutat que volem".


Des de la plataforma denuncien que la planificació del tercer fil és una "incongruència" pel transport al Camp de Tarragona i per això, reclamen que cal aconseguir que la línia del tercer fil per la costa sigui provisional i que en paral·lel es faci, a càrrec d'Adif i Foment "un estudi per poder fer passar les mercaderies per una via interna i que sigui la solució definitiva".

Sedano apunta també que un dels objectius és conscienciar de les conseqüències i perjudicis que suposa el transport de mercaderies, sobretot les perilloses, per la costa i que significaria que passessin per l'interior. Alhora, reclama que cal posar atenció a l'increment de la contaminació acústica i de la perillositat i la manca de seguretat.


La plataforma obre la porta a tothom a adherir-se al col·lectiu, ja que també neix com a una eina per completar els treballs d'altres entitats i persones perquè s'executi la via definitiva per a l'interior.

Des de la plataforma s'ha posat en contacte amb diferents agents socials, econòmics i polítics de la ciutat i de la demarcació per poder saber la seva opinió i per tirar endavant la seva iniciativa pe defensar el que consideren cabdal. 


A l'acte de presentació, que s'ha celebrat al COAT, també hi han participat Joan Tous, president de la demarcació de Tarragona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, i Marc Francesch, vicepresident de l'agrupació Càmpings Tarragona ciutat.

Per altra banda, la plataforma ha engegat la seva pàgina web on es pot llegir íntegre el Manifest, que afegim a continuació i adherir-s'hi.
 

Manifest de la Plataforma Mercaderies Interior by naciodigital on Scribd

 

Participació