tancament

El Iot esgotarà fins a l'últim segon: «Sembla que l'ultimàtum definitiu no ha arribat»

El propietari del restaurant, Josep Maria Donato, afirma que "quan no tingui més remei fotré el camp" però mentrestant, l'activitat al seu establiment continuarà

per Jonathan Oca, 23 de març de 2019 a les 11:45 |
El restaurant el Iot de la Platja Llarga obre cada cap de setmana | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Josep Maria Donato, propietari del restaurant el Iot, té assumit que haurà de deixar l'immoble que ocupa des de fa molts anys a la Platja Llarga de Tarragona, i que és de la Generalitat, "però no sé quan". Aquest divendres -i també ho farà el cap de setmana- ha obert el Iot amb total normalitat i amb una bona resposta de la ciutadania, que sempre que obre portes no dubta a anar a fer unes tapes en aquest espai privilegiat a la platja tarragonina.

Donato expressa, en declaracions a NacióTarragona, que la situació que estan vivint "és una precarietat que no se sap quan s'acabarà". La seva resignació arriba després que s'hagi esgotat el termini de vuit dies hàbil que va donar la Generalitat per retornar la possessió de l'immoble a la Generalitat, segons recollia el DOGC. En aquest sentit, el propietari del restaurant manifesta que després de presentar un recurs, el termini s'ha allargat. "Ara tot està en mans de l'advocat", ha expressat.


El mateix empresari ha manifestat que "quan no tingui més remei fotré el camp" però de moment, "l'ultimàtum definitiu, que sembla no és cap d'aquests avisos, encara no ha arribat, i quan arribi, haurem de marxar". Ara bé, Donato ha afirmat que "mentre hi hagi papers pel mig la cosa es va allargant" i celebra que "de moment estic aquí, no hi ha cap més manera de plantejar-ho".

Per altra banda, la seva intenció és esgotar fins a l'últim segon que se li permeti. Donato ha expressat que "com que no ha vingut ni la Guàrdia Civil ni els Mossos, i no han començat a interposar multes, entenc que hi ha un marge legal per continuar funcionant" i per tant, el xiringuito del Iot seguirà en plena activitat, tot i no disposar de títol jurídic.


 

Taules plenes al restaurant el Iot a la Platja Llarga de Tarragona aquest cap de setmana Foto: Jonathan Oca


El Tòful de Marc ja va tancar


El Tòful de Mar ja va tancar les portes al novembre del 2018 i al desembre del mateix any, ja van entregar les claus a la Generalitat, un cop acabat el permís d'ocupació temporal que se'ls va concedir l'any 2015. El Iot, que es troba en la mateixa situació, no ha abandonat les instal·lacions i segueix la seva croada per poder evitar que se'ls faci fora, i que l'immoble torni a mans de la Generalitat perquè el pugui tornar a treure a licitació.

L'espai que ocupava el Tòful de Marc ja va sortir a concurs a través de licitació pública per un termini de deu anys. Segons la Generalitat, la nova concessió té un cànon mínim de 34.000 euros anuals sense impostos.

 

Participació