seguretat i mobilitat

Tarragona ​tindrà vuit nous elements reductors de velocitat

L'objectiu és augmentar la seguretat dels vianants a diferents punts de Sant Pere i Sant Pau, Campclar, Torreforta, Sant Salvador i el centre de la ciutat

per Redacció , 22 de març de 2019 a les 12:12 |
Pas elevat del carrer Fra Antoni Cardona i Grau | Aj. de Tarragona
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Tarragona, a través de la Conselleria de Mobilitat, ha licitat la implicació de diferents elements de pacificació del trànsit a cinc carrers de Tarragona, amb l'objectiu de reduir la velocitat dels vehicles abans dels passos de vianants.

En concret està previst instal·lar reductors de velocitat tipus esquena d'ase a vuit carrers de la ciutat. Totes les vies gaudeixen d'una important circulació de vianants i, a causa de les característiques dels carrers, es dona peu als vehicles a no respectar els senyals de circulació. Els vuit carrers són Marcel·lí Domingo, a Sant Pere i Sant Pau; carrers Riu Ciurana i Riu Foix, a Campclar; carrers Montblanc i Josep  Roqué a Torreforta; avinguda de Sant Salvador, a Sant Salvador; carrer August, al centre de la ciutat; i rambla del president Francesc Macià, al centre de la ciutat, on s'instal·laran dos elements en sentit pujada.


Els reductors de velocitat tipus esquena d'ase consisteixen en una elevació de la calçada en tota la franja transversal pavimentada. Aquests elements s'acompanyaran, com a senyalització horitzontal, de tres triangles blancs a la part ascendent sobre fons vermell. També aniran acompanyats de senyals de verticals amb el fons reflexiu groc fluorescent que indicaran la seva presència

El pressupost de licitació és de 38.891,75 euros (IVA inclòs). El termini perquè les empreses interessades puguin presentar les seves ofertes s'acaba aquest dimarts, 26 de març. Per a més informació, es pot consultar el Perfil del Contractant de l'Ajuntament de Tarragona.


 

 

Participació