societat

VÍDEOS Uns joves ocupen un edifici de la Part Alta i atemoreixen el veïnat

Un educador de la Mercè afirma que hi ha nois extutelats per la Generalitat i d'altres que no ho són

per Jonathan Oca, 21 de març de 2019 a les 09:10 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Viure a menys de 100 metres de l'Ajuntament de Tarragona s'ha convertit en un autèntic infern. Els veïns del carrer les Escales d'Arbós denuncien l'ocupació de l'edifici del número 7, que es troba en perill d'esfondrament i que està en una "condicions insalubres", per part de joves extutelats per la Generalitat de Catalunya. Pedro Pérez, educador del centre d'acollida (CRAE) La Mercè i veí del número 9, pateix les conseqüències de l'ocupació d'aquests habitatges i afirma que hi ha exmena i també altres persones que no han passat pels centres.


Amagatall, magatzem i espai on consumir alcohol i estupefaents

Pérez ha explicat a NacióTarragona que el grup de persones, entre 18 i 35 anys, utilitzen l'edifici com a magatzem i amagatall quan cometen algun robatori, ja que "des del meu pis veig com hi ha bosses de mà, amb targetes i documents d'identitat per terra". En aquest sentit, manifestat que molt sovint se senten crits i corredisses i insults i que es veu com aquests joves entren en aquest edifici, "segurament després d'haver comès algun robatori". Els fets delicitius han augmentat en aquesta zona, sobretot els robatoris de mòbils i de bosses de mà. 

 

Bosses de mà i altres elements sostrets a l'interior de l'edific ocupat a la Part Alta, Foto: Pedro Pérez


Les baralles, les festes, el soroll -i inclús que hi hagi persones miccionant des d'un balcó- s'han convertit en uns elements més amb els quals han de viure els veïns d'aquest edifici que ja va ser tancat per l'Ajuntament de Tarragona l'octubre del 2018, hi va posar una tanca i una cadena per evitar que la gent pogués accedir al seu interior però això no va frenar l'activitat. L'educador ha destacat que els joves hi entraven escalant pel balcó. "Un dia a la nit vaig sentir soroll i vaig treure el cap per veure què passava, vaig veure com un jove estava intentant trencar la cadena que hi havia a la porta". L'endemà al matí, "em vaig trobar les tisores a dins del meu portal", ha afegit. "Ha arribat un punt en què ja temo per la meva seguretat i la dels veïns", ha lamentat Pérez.
Comença el malson

L'infern, segons el mateix veí va començar en ple agost del 2018, quan van començar a entrar els primers ocupes a l'edifici, que s'ha convertit en l'espai que tenen per a consumir estupefaents, alcohol i on amagar tot allò que roben. A banda, tal com explica l'educador, l'espai està en unes condicions "insalubres", està ple de les seves bosses de brossa que van a parar als patis interiors i que està generant una gran quantitat de brutícia i de pudor, que afecta també a la resta de veïns. A més, està ple d'excrements que encara empitjora més la situació.

La setmana passada, aquests ocupes, segons relata Pérez, van entrar a l'edifici que només hi viu ell -hi ha dos pisos, un de buit, i les golfes- sense accedir al seu domicili. Van saltar d'un edifici a l'altre i aquesta no és la primera vegada que ho fan, ja que han entrat a altres habitatges del barri. Els Mossos d'Esquadra van investigar-ho.


Pérez s'ha plantejat marxar del pis si no es posa remei a aquesta situació però ara per ara, no tira la tovallola i vol intentar revertir aquesta situació. El veí ha expressat que espera que l'Ajuntament de Tarragona, que ha decidit actuar d'ofici i tapiar aquest edifici, no tardi massa a executar l'acció.

 

Participació