Presenten una APP per atendre les aturades cardíaques

VÍDEO | GOUPTO.ME informa dels desfibriladors més propers i ajuda al personal sanitari a localitzar al pacient

per Tarragona Diari, 2 de desembre de 2013 a les 10:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de desembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Davant d’una parada cardíaca, cada minut que passa disminueix un 10% la probabilitat de sobreviure. Als 10 minuts és nul·la, per tant és primordial optimitzar el temps. Les malalties cardiovasculars són la principal causa de mort al món, amb prop de 17 milions de persones que perden la vida a l’any. Un 50% dels casos d’aturada cardíaca, moren abans de ser atesos en un hospital.

Per aquest motiu ha nascut GOUPTO.ME, una aplicació sanitària pionera al món que vol ajudar a salvar vides. L'APP, que es presenta al Col·legi Oficial de Metges de Tarragona aquest dilluns, permet «organitzar-nos per tal de salvar vides de forma col·laborativa entre tots». Informa d'on es troben els Desfibril·ladors Exteriors Automàtics (DEA) del nostre entorn. Permet saber als professionals sanitaris quina és la millor ruta per arribar a la localització de la persona accidentada i aplicar-hi la Reanimació Cardio-Pulmonar (RCP) o el DEA.
 
Com funciona GOUPTO.ME
Pas 1
- En un cas d’emergència d’aturada cardíaca, comprovi que la víctima no respira i no reacciona. Sobretot no perdi la calma.
- Truqui al teléfon dels Serveis d’Emergència del seu país, a Europa és el 112. Informi a la persona que l’atengui. Cridi ajuda, per si us poden ajudar a socòrrer.
 
Pas 2
- Activi l’aplicació GOUPTO.ME, introdueixi la seva localització actual, mitjançant la geolocalització per GPS o per una ubicació habitual predeterminada que hagi guardat amb anterioritat. Afeigeixi informació que cregui oportuna per ajudar als auxiliadors a trobar el lloc. Enviï el senyal de socors GOUPTO.ME.
 
Pas 3
- Un cop activada, pot deixar el mòbil i atendre a la víctima. A la vegada, l’app l’ajudarà a realitzar els exercicis de reanimació cardiopulmonar RCP.
- Mentre realitzeu la RCP, l’aplicació estarà localitzant i alertant a diferents professionals que puguin acudir a socorrer. També s’hauran localitzat els DEA més propers. D’aquesta manera augmentaran la possibilitat d’èxit.

L'APP es pot descarregar en Android i en IOS.

 

Participació