salut

La mortalitat per càncer de mama es redueix un 5% a l'estat espanyol

Un estudi registra un augment dels casos però una major supervivència

per NacióDigital, 19 de març de 2019 a les 21:00 |
Una dona, fent-se una autoexploració | Europa Press
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Bones notícies sobre la salut. Aquest dimarts la Societat Europea d’Oncologia Mèdica ha publicat un article de previsions de cara al 2019 sobre la incidència i la mortalitat per càncer a Europa que posen de manifest diversos fets. Entre aquests, que la mortalitat per càncer de mama es reduirà un 9% a Europa i un 5% en el cas de l'estat espanyol. 

En general, la supervivència a aquesta malaltia creix a tot el continent excepte a Polònia, on augmenta un 2%. Pel que fa als països més grans de la UE, la mortalitat baixaria al Regne Unit un 13%, un 9% a Alemanya, un 10% a França i un 7% a Itàlia. Tot i això, aquestes dades també posen de manifest que la població també creix i que hi ha una millora de la detecció, malgrat això, la mortalitat no afecta de la mateixa manera als homes i a les dones: en el primer cas es redueix un 6%, mentre que en el segon, un 3,5%. 

 

 

Participació