homenatge

​Constantí dedica un bust a l'emperador eque dona nom al poble

Ha estat elaborat per Montserrat Iscla, artista visual dedicada a la pintura i a l'escultura monumental

per Redacció , 19 de març de 2019 a les 19:53 |
El bust dedicat a l'emperador Constantí I el Gran | Aj. de Constantí
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El bust de l'emperador Constantí I el Gran, a l'Avinguda Onze de Setembre -tocant amb carrer Major- ja llueix al municipi del Tarragonès a qui li dona nom. Aquesta és una de les últimes actuacions previstes abans de donar per finalitzades les obres del projecte de renovació i millora de l'avinguda i els carrers de l'entorn. 

La instal·lació d'aquest bust és un homenatge a la figura del personatge històric que dona nom al poble. Es tracta d'un bust de bronze, que ha estat elaborat per Montserrat Iscla (La Seu d'Urgell, 1956), artista visual dedicada a la pintura i a l'escultura monumental. Ha participat en diverses exposicions nacionals i internacionals a llocs com Portugal, Bèlgica, Alemanya, Chicago, Madrid, Barcelona, etc. Les seves escultures formen part de col·leccions públiques i privades.


La proposta de col·locar un bust va sorgir durant el Pregó de la Festa Major d'Hivern d'ara fa dos anys, el gener de 2017, quan Lluís Papiol i Molné, investigador i divulgador de la història local i de Centcelles, va fer una petició al govern municipal demanant la construcció d'un bust en honor a l'emperador Constantí I el Gran, el primer emperador romà que va professar la religió cristiana.

El diumenge 7 d'abril, durant la Trobada d'armats de les Comarques del Tarragonès que es farà a Constantí, serà una de les primeres oportunitats per estrenar aquest nou element escultòric en societat.

 

Participació