successos

Rebroten les accions nocturnes per retirar estelades i pancartes d'ajuntaments

El consistori de Benissanet ha denunciat els fets als Mossos d'Esquadra

per Redacció, 18 de març de 2019 a les 21:06 |
Imatge de la façana de l'ajuntament de Benissanet. | Tere Margalef
Alguns municipis de la Ribera d'Ebre han tingut activitat nocturna de grups que se n'han encarregat de retirar estelades i pancartes independentistes la matinada passada. És el cas de Benissanet, on un grup de persones ha tallat l'estelada que penjava del balcó de l'ajuntament i també una pancarta demanant llibertat per als presos polítics. Així mateix, s'han arrencat llaços grocs que hi havia en senyals i espais públics, una dotzena d'estelades penjades al llarg de la carretera i una placa metàl·lica commemorativa dels fets de l'1 octubre.

Al perfil de Twitter anomenat Resistencia Tabarnia, aquest grup ha publicat una imatge en la qual es veuen nombroses pancartes i estelades esteses a terra, amb un text on diu "Liberamos Benissanet y Miravet. Y retiramos lona en montaña de Vinebre".

  Arran d'aquestes accions, l'Ajuntament de Benissanet ha presentat denúncia davant els Mossos d'Esquadra, segons ha confirmat l'alcalde, Francesc Xavier Arbó. "Potser no recuperarem tot aquest material però volem que almenys quedi constància de la nostra defensa de la llibertat d'expressió", ha afirmat Arbó. Alguns veïns fan crides a les xarxes socials per tornar a penjar pancartes independentistes i llaços grocs als carrers, i aquesta nit hi ha convocada una reunió al municipi per mirar com reposar la simbologia independentista intentant evitar noves accions com la d'aquesta matinada.

L'agost passat, els Mossos van identificar 14 persones i tres vehicles amb mapes, eines i objectes punxants per arrencar símbols sobiranistes com llaços grocs o estelades de diferents municipis de la comarca.

 

Participació