qualitat de l'aire

Detecten benzè i 1,3-butadiè per sobre dels nivells innocus als barris de Ponent

Els resultats, segons la URV i Mare Terra Mediterrània, justifiquen la necessitat de fer el reivindicat estudi epidemiològic

per Redacció, 18 de març de 2019 a les 14:39 |
Un dels sensors que permetrà fer un seguiment de la qualitat de l'aire a Tarragona | Mare Terra Fundació Mediterrània
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Fundació Mare Terra Mediterrània, en col·laboració amb la Universitat Rovira i Virgili (URV), va instal·lar nou sensors als barris de Ponent de Tarragona –i un com a control a Llevant- per tal de saber què es respira en aquesta zona.

Segons la fundació, aquest mostreig ha mesurat la concentració mitjana de certs compostos orgànics volàtils (COVs) en períodes de 15 dies i, entre els resultats, destaquen els alts nivells de 1,3-butadiè i de benzè, tots dos reconeguts com a cancerígens.

 

Un tècnic ambiental col·locant un dels sensors que permetrà fer un seguiment de la qualitat de l'aire Foto: Mare TerraMediterrània denuncia que les dades mostren una tendència creixent de benzè i 1,3-butadiè al llarg de tots els mesos de l'estudi i que sobrepassen els acordats com a innocus per a la salut pública. L metodologia emprada en l'estudi de Mediterrània mostra els resultats en forma de mitjanes dels nivells obtinguts en 15 dies, per tant, "no es poden determinar pics de contaminació", segons la fundació.


La mateixa entitat defensa que els resultats d'aquest primer mostreig demostren la necessitat de seguir analitzant la qualitat de l'aire i, un cop, més, de l'estudi epidemiològic del Camp de Tarragona.

 

Participació