platges

Salou instal·la xarxes de contenció de sorra a les platges urbanes

Ha iniciat una prova pilot a Ponent, Llevant i Capellans

per Redacció , 15 de març de 2019 a les 09:37 |
Les xarxes de contenció de sorra instal·lades a les platges urbanes de Salou | Aj. de Salou
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La regidoria de platges de l'Ajuntament de Salou ha instal·lat un sistema de retenció de sorra que permetrà evitar l'erosió de bona part de l'arena de les platges urbanes. Es tracta d'una xarxa d'un metre vint d'alt que s'ha desplegat a punts estratègics del litoral costaner on, per experiència, se sap que s'acumulen grans quantitats d'arena fruit de l'efecte del vent o d'altres factors climatològics.

La malla semi translúcida s'ha plantat amb uns pals verticals que la sustenten i que permeten alinear-la als indrets escollits pels tècnics de l'àrea. En total s'han instal·lat fins a 180 metres de tanca mòbil; prop de 82 metres a Capellans; 48 metres a Llevant i quasi 50 metres més a Ponent.


Aquesta prova pilot, que ja està en marxa, servirà per mirar de generar unes dunes naturals a les tres platges escollides i evitar que molta d'aquesta arena es perdi als passejos, carreteres del costat de la zona arenosa o fins i tot l'acumulació d'aquesta a espais que, posteriorment, s'ha de traslladar amb maquinària pesant per mirar de regenerar el litoral.
 

Les xarxes de contenció de sorra instal·lades a les platges urbanes de Salou Foto: Aj. de Salou


De moment, seguiran instal·lades fins després de Setmana Santa als llocs on no representi una molèstia pels usuaris de les platges; a fi i efecte de valorar si resulten ser un sistema eficient per mirar de minimitzar les pèrdues d'arena que pateix el litoral de Salou; i a l'espera de tenir enllestit l'estudi tècnic de l'afectació (per elements naturals i per infraestructures), estabilitat i futur de les platges del municipi en el qual està treballant la Universitat Politècnica de Catalunya i que pretén avaluar l'evolució que han tingut a Salou i quines poden ser les causes de la pèrdua de sediments que es ve produint darrerament. 

 

Participació