societat

Els pagesos es mobilitzen per exigir mesures per a la pagesia professional

Una seixantena de tractors s'han concentrat a la plaça Imperial de Tarragona

per Redacció , 14 de març de 2019 a les 14:47 |
Tractorada a la plaça Imperial Tàrraco per exigir mesures a l'Estat per afavorir la pagesia professional | Jonathan Oca
Unió de Pagesos s'ha mobilitzat aquest dijous amb tractorades a Lleida, Girona, Tarragona, Manresa i Tortosa, que han finalitzat davant de diferents delegacions estatals d'aquestes ciutats, per exigir al govern espanyol mesures "urgents" per a la pagesia professional, que suposen uns 300 milions d'euros anuals per a Catalunya, segons calcula el sindicat.

Unió de Pagesos reclama, entre altres peticions, una aplicació "justa" de la Política Agrària Comuna (PAC) a l'Estat i un repartiment "just i equitatiu" del valor afegit a la cadena alimentària per tal d'equiparar les rendes dels pagesos amb les de la resta de ciutadans.


Les protestes s'han fet conjuntament amb altres arreu de l'Estat convocades per la resta d'organitzacions que integren Unió d'Unions d'Agricultors i Ramaders.

Una seixantena de tractors s'han concentrat aquest migdia a la plaça Imperial de Tarragona, davant la subdelegació del govern espanyol. Membres d'Unio de pagesos han registrat una petició a l'edifici governamental en la quals s'hi reflecteixen les seves reivindicacions. 

Abans de marxar, els pagesos han deixat davant de la subdelegació uns avellaners que han estat retirats pocs minuts més tard pel servei de neteja. 

 

 

Participació