Tarragona

Ballesteros celebra la inversió de Ten Brinke perquè assegura la urbanització del PP-10

La Junta de Propietaris va acceptar l'oferta de la companyia holandesa aquest diumenge

per Jonathan Oca, 12 de març de 2019 a les 18:23 |
Una part de l'espai on es desenvoluparà el PP-10, de Tarragona | GoogleMaps
L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, celebra la inversió de la companyia holandesa Ten Brinke al Pla Parcial 10 (PP-10). El socialista manifesta que respecta la decisió dels propietaris dels terrenys privats i lamenta que tothom en faci una lectura negativa. En aquest sentit, el batlle manifesta que "és molt positiu que tres grups inversors s'interessin per Tarragona". Aquesta injecció de diners servirà perquè "sobretot aquella zona de Ponent, la més degradada, per fi veurà com tira endavant el pla parcial".

Ballesteros apunta que amb aquesta inversió es garanteix la urbanització del PP-10. A més, recorda que la companyia holandesa no ha invertit aquest "condicionada al fet que hi hagi la llicència comercial" i per tant, és com una assegurança que, encara que no tirés endavant un presumpte projecte comercial, la urbanització estaria garantida. En referència a la llicència, l'alcalde ha recordat que la competència d'atorgar-li és de la Generalitat i en aquest sentit, ha afegit que "ja s'aclariran en el model i la forma".


Per Ballesteros, la urbanització del PP-10 permetrà "relligar els barris de Ponent i crear habitatge social". Segons l'alcalde, una tercera part dels habitatges que es crearan en aquest nou barri anirà destinada a lloguer social i a pisos de protecció oficial.

El mateix alcalde, tot i que desconeix què hi volen fer, destaca que li consta que els inversors estan interessats en l'àmbit residencial i en equipaments hotelers però que no sap si volen crear un gran centre comercial, com s'està dient.

Aquest diumenge es va fer oficial que la companyia holandesa Ten Brinke qui s'encarregui de desenvolupar el PP-10 i ocupa l'espai que la multinacional sueca, Ikea, no va voler ocupar quan tot semblava fet.

Cal recordar que el PP-10 inclou 300 mil metres quadrats, dels quals prop de 70.000 seran destinats a espai comercial, més de 30.000 a zona residencial i la resta, uns 100.000, a zones verdes i equipaments. Segons el projecte que contempla el consistori, en aquest nou barri hi ha d'haver més de 1.000 habitatges, un 160 de lloguer social i uns 400 de protecció.

 

Participació