Eleccions espanyoles

Barrientos, sobre els llaços grocs: «Els edificis públics no són espais per als posicionaments ideològics»

El president del TSJC considera que la mesura és "tan òbvia que no hauria de ser necessària"

per NacióDigital , 12 de març de 2019 a les 15:22 |
Pancarta reclamant la llibertat dels presos polítics | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El president del TSJC, Jesús María Barrientos, comparteix la decisió de la Junta Electoral Central (JEC), que ha donat 48 hores al president Torra per retirar llaços grocs i estelades d'edificis que depenen de la Generalitat. Segons Barrientos, la mesura és "tan òbvia que no hauria de ser necessària" perquè "aquest és l'estat normal de les coses". El president del TSJC ha insistit aquest dimarts que els edificis públics "no són espais per als posicionaments ideològics" i ha defensat que funcionaris i servidors públics es deuen "a principis d'actuació que parteixen de la neutralitat i l'objectivitat". En aquest sentit, ha advertit que, tot i estar exposades a impugnació, les decisions "són vinculants per als governants".

El president del TSJC ha valorat que, davant d'un període electoral, la JEC està "obligada a exigir que es respectin al màxim els principis i els valors de la neutralitat, perquè està en joc l'equilibri polític". "La netedat d'un procés electoral pressuposa i exigeix que, almenys tots els espais públics, no suposin cap condicionant a l'hora d'emetre el vot lliure de tot ciutadà", ha conclòs.

 

Participació