societat

Engeguen un pla pilot per incorporar nois extutelats al sector pesquer

Tretze joves comencen aquest dilluns a Tarragona un curs impulsat per la Generalitat i les confraries catalanes

per Redacció , 4 de març de 2019 a les 10:42 |
Els nois que participen en el pla pilot, juntament amb els responsables de la Generalitat i de les confraries catalanes. | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Tretze joves extutelats comencen aquest dilluns a Tarragona un pla pilot que els formarà perquè puguin incorporar-se al sector marítim i pesquer. Els nois van arribar a Catalunya quan eren menors i van ser acollits en centres de protecció, però ara ja són majors d'edat.

La formació tindrà un mes de durada i els permetrà obtenir els títols professionals de Mariner Pescador, el carnet d'Higiene de la producció primària en pesca extractiva, el títol d'Auxiliar Xarxaire i el certificat de Formació Bàsica en Seguretat.


El curs és una iniciativa conjunta de la Generalitat i de la Federació Catalana de Confraries de Pescadors de Catalunya, que també veuen la proposta com una oportunitat per resoldre la manca de relleu en el sector.

 

Participació