seguretat

L'Ajuntament de Reus instal·larà càmeres de videovigilància en set zones de la ciutat

El nou Pla de Videovigilància de la ciutat s'iniciarà completant la cobertura al barri de Mas Abelló, on hi ha càmeres instal·lades des de 2017

per Redacció, 26 de febrer de 2019 a les 15:01 |
L'Ajuntament de Reus instal·larà noves càmeres de videovigilància en set zones de la ciutat. Així ho preveu el Pla de Videovigilància de la ciutat elaborat pel consistori, amb l'objectiu de "reforçar la seguretat a la via pública". Després d'haver assajat "amb èxit" aquests dispositius des de l'any 2017 al barri de Mas Abelló, en breu es completarà la cobertura en aquesta zona instal·lant una nova càmera al passatge de la Mare de Déu de la Macarena així com a l'eix dels carrers del Vent i Jesús, amb un pressupost de 15.000 euros.

A banda d'aquests punts, la resta de càmeres s'ubicaran al carrer de la Sardana i la plaça Comte de Reus, la plaça Teresa Miquel i Pàmies, la plaça de la Cultura de la Pau, la plaça d'Anton Borrell i la pista esportiva del carrer Llorenç Milans del Bosch.


Les noves càmeres funcionaran amb una tecnologia similar a les implantades a Mas Abelló: cadascuna es connectarà mitjançant un equip sense fils a un altre equip de telecomunicacions, que estarà enllaçat, també sense fils, amb la torre de telecomunicacions de la comissaria de la Guàrdia Urbana. El seguiment es podrà fer des de la sala de control de les dependències policials que, d'acord amb el nou document, s'equiparà amb noves pantalles.

El Pla de Videovigilància de la ciutat de Reus ha estat elaborat conjuntament pel cos policial municipal i el Servei de Tecnologies de la Informació i Telecomunicacions. L'objectiu, sobre el paper, és incrementar la sensació de seguretat dels veïns i, al mateix temps, evitar fets incívics i delictius gràcies a la capacitat dissuasiva de les càmeres i complementant el servei de "proximitat" policial.

En paral·lel a l'elaboració del pla i a la tramitació de les primeres actuacions, l'Ajuntament també està tramitant les autoritzacions pertinents de la Comissió de Control de Dispositius de Videovigilància de Catalunya, i de la Direcció General de l'Administració de Seguretat del departament d'Interior de la per a la instal·lació i gestió de les noves càmeres.

 

Participació